Hyppää sisältöön

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut tammikuun alussa

Tammikuun 3. alkavat yt-neuvottelut koskevat koko Kaupunginteatterin henkilökuntaa.

Helsingin Kaupunginteatterin katsomossa oli tyhjää tilaa heinäkuussa 2020. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut tammikuun alussa, ja neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa.

Kaupunginteatteri kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että koronapandemian aiheuttamat peruutukset keväällä 2021 ja vajaille saleille esittäminen syksyn aikana ovat heikentäneet teatterin taloutta merkittävästi. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös sulkea yleisötilaisuudet kolmeksi viikoksi 28.12.2021-17.1.2022 pahentaa tilannetta teatterin mukaan entisestään.

– Koronapandemia on koetellut teatterin taloutta jo vuodesta 2020 alkaen. Nyt jouduimme jälleen sulkemaan ovemme yleisöltä emmekä voi tehdä työtämme, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman tiedotteessa.

Hän kertoo teatterin varautuvan sulkujen pitkittymiseen yt-neuvotteluilla. Henkilöstön työ-, vapaa- ja lomapäiviä järjestellään uudelleen ja teatteri varautuu lomautuksiin sulun pitkittyessä.

– Pyrimme vaikuttamaan näillä toimenpiteillä teatterin talouteen siinä määrin, että kun pandemia hellittää otteensa ja pääsemme takaisin yleisön eteen, meillä on siihen parhaat edellytykset.

Helsingin Kaupunginteatteri työllistää noin 240 kuukausipalkkaista teatterialan ammattilaista ja muuta tilapäistä henkilökuntaa noin 100.

Edelliset yt-neuvottelut Kaupunginteatterissa käytiin marras-joulukuussa 2020. Silloin koko henkilökunta lomautettiin kuukaudeksi kevään 2021 aikana.