Poliisi tutkii Lapin kelkkaonnettomuuksia – ulkomaalainen matkailija kuoli Muoniossa, Kittilässä loukkaantui kaksi suomalaista

Muoniossa menehtynyt mies oli mukana kelkkasafarilla. Kittilän onnettomuudet tapahtuivat omatoimikelkkailijoille.

Moottorikelkkaonnettomuuksia tapahtuu joka vuosi talvisessa Lapissa sekä kokeneille että aloitteleville kuljettajille. Kuva: Jarmo Siivikko / Yle

Lapin poliisi on aloittamassa maanantaina tapahtuneiden moottorikelkkaonnettomuuksien tarkempaa tutkintaa.

Muoniossa kelkkasafarille osallistunut ulkomaalainen mies menehtyi ajettuaan kelkalla puuhun ja hänen kyydissään ollut nainen loukkaantui.

Poliisin mukaan Kittilässä tapahtuneet kaksi onnettomuutta sattuivat omatoimikelkkailijoille. Aakenuksen reitillä 36-vuotias ulkopaikkakuntalainen mies loukkaantui pudottuaan kelkan kyydistä röykköisellä reitillä.

Poliisi on saanut tarkempaa tietoa myös Levillä maanantaina päivällä tapahtuneesta loukkaantumiseen johtaneesta onnettomuudesta.

Rikoskomissario Kirsi Huhtamäki kertoo, että 18-vuotias ulkopaikkakuntalainen nainen oli juuri palannut onnistuneelta kelkkaretkeltä, kun hän parkkipaikalla vahingossa painoi jarrun sijasta kaasua ja törmäsi autoon. Kyydissä ollut mies ei loukkaantunut.

Lue myös:

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.