Hyppää sisältöön

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiukensi Kanta-Hämeen koronarajoituksia – koronapassi ei ole rajoitusten vaihtoehto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää Kanta-Hämeessä tietyt asiakas- ja odotustilat suljettaviksi. Rajoitukset astuvat voimaan 30. joulukuuta ja ne ovat voimassa 12. tammikuuta asti.

Muun muassa urheilu- ja liikuntakäytössä olevat asiakas- ja yleisötilat joudutaan sulkemaan kahdeksi viikoksi. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt aiempaa kireämmät rajoituspäätökset Kanta-Hämeeseen. Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat asiakas- ja yleisötilat joudutaan sulkemaan kahdeksi viikoksi, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan hidastettua.

Suljetuiksi määrättyjä tiloja ei voi pitää avoinna edellyttämällä koronapassia. Rajoitukset astuvat voimaan 30. joulukuuta ja ne ovat voimassa 12. tammikuuta asti.

Tartuntalain pykälän 58 g mukaisesti sulkupäätös koskee seuraavia julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja:

  • Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.
  • Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.
  • Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.
  • Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.
  • Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.
  • Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilua, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa eikä lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta.