Hyppää sisältöön

Kotkan ja Kouvolan välillä liikennöi jatkossa oman kirjaintunnuksen saava O-juna – lähiliikenteessä lipun hinta pysyy aina samana

VR:n lähiliikennealue laajenee Lahdesta Kouvolaan ja Kotkaan. Reitit, aikataulu ja kalusto pysyvät samana, mutta lippujen hinnat laskevat.

Jo nyt Lahdesta Kouvolaan ja Kouvolasta aina Kotkan satamaan asti liikennöidään VR:n lähijunakalustolla. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan ja Kotkan välinen junaliikenne luetaan jatkossa VR:n lähiliikenteeksi.

Jo tähän asti junavuorot on liikennöity lähijunakalustolla. Kalusto pysyy samana jatkossakin, samoin reitit ja aikataulu.

Sen sijaan lippujen hinnat laskevat, kun hinnoittelu yhdenmukaistuu muun lähiliikenteen kanssa. Lähijunissa lipunhinta on tietyllä reitillä aina sama.

– Asiakkaalle ehdottomasti suurin hyöty on tasahinta: lähijunissamme lipun hinta pysyy aina samana kullakin reitillä, lähiliikennejohtaja Anu Punola kertoo VR:n tiedotteessa.

Esimerkiksi kaukojunissa VR:n hinnoittelu elää matkustus- ja ostoajankohdan mukaan.

Lähiliikenteessä opiskelijat, eläkeläiset sekä vapaa-ajallaan matkustavat varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat saavat liput puoleen hintaan.

– Jos on opiskelija tai eläkeläinen, muutos on merkittävä. Lisäksi lastenvaunujen, polkupyörän ja lemmikkien kanssa matkustaminen on jatkossa lähijunissa ilmaista. Myös alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta, Punola sanoo.

Kouvolasta Kotkan satamaan kulkevissa junissa otetaan käyttöön uusi tunnus: O-juna.

Junaliikenne aina Lahdesta Kouvolaan ja Kouvolasta Kotkan satamaan muuttuu lähiliikenteeksi ensi viikolla, 5. tammikuuta. Reittien liput tulevat myyntiin huomenna, torstaina.