Hyppää sisältöön

Kolme henkilöautoa kolaroi risteyksessä Ylistarossa

Onnettomuudessa on ollut osallisena viisi henkilöä. Ensihoito kuljetti heistä kaksi tarkastuksiin Seinäjoelle.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ohjasi liikennettä noin tunnin ajan onnettomuuspaikan ohitse. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Seinäjoen Ylistarossa on tapahtunut tiistaina illansuussa risteyskolari, jossa on ollut osallisena kolme henkilöautoa. Onnettomuusautoissa oli yhteensä viisi henkilöä.

– Ensihoito kuljetti kaksi henkilöä tarkastuksiin Seinäjoelle. Kolme henkilöä pääsi lähtemään pois onnettomuuspaikalta, selvittää päivystävä palomestari Maria Antila Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Onnettomuus tapahtui valtateiden 16 ja 18 välisessä, viime vuonna uudistetussa risteyksessä.

Isonkyrön suunnasta ajanut henkilöauto aikoi kääntyä Ylistaroon, mutta autoilija ei huomannut Seinäjoen suunnasta kohti Isoakyröä ajavaa autoilijaa, vaan kääntyi tämän eteen. Samaan aikaan risteyksessä odotti omaa ajovuoroaan kolmas henkilöauto, joka sai myös rytäkässä kolhaisun.

Hinausautoa tarvittiin

Onnettomuusautot vaurioituivat tuntuvasti ja hinausautoa tarvittiin ajoneuvojen siirtämiseen pois onnettomuuspaikalta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle kello 17 jälkeen. Onnettomuus haittasi liikennettä Pelmaan ja Lahdenkylän välillä.

– Alkuvaiheessa liikenne ruuhkautui, mutta pelastuslaitos järjesti nopeasti liikenteenohjauksen sekä onnettomuusristeykseen että onnettomuuspaikkaa edeltävään risteykseen. Yksi ajokaista oli poissa käytöstä noin tunnin ajan.