Hyppää sisältöön

Perusterveet lapset pääsevät rokotuksiin jo tällä viikolla Helsingissä – aikoja tässä vaiheessa vain 2 000:lle lapselle

Perusterveille 5–11-vuotilaille lapsille voi varata ajan koronavirusrokotukseen jo tällä ja ensi viikolla Helsingissä. Rokotukseen tarvitaan lapsen molempien huoltajien lupa.

Kun aikataulut täsmentyvät, rokotusten aloittamisesta tiedotetaan koulujen Wilma-järjestelmässä. Kuva: AOP

Perusterveet 5–11-vuotiaat lapset pääsevät koronavirusrokotukseen jo tällä ja ensi viikolla Helsingissä. Alun perin tämän ja ensi viikon ajat oli tarkoitettu riskiryhmiin kuuluville lapsille.

Jotta aikoja ei jää käyttämättä, kaupunki tarjoaa peruuntuneet rokotusajat perusterveille lapsille. Rokotusaikoja on tarjolla tässä vaiheessa vain rajallisesti noin 2 000 lapselle. Ikäluokkaan kuuluu kaupungissa noin 45 000 lasta.

Rokotukseen täytyy varata aika. Ajanvaraus (siirryt toiseen palveluun) aukeaa tänään keskiviikkona 29. joulukuuta. Rokotukset annetaan 29. joulukuuta – 31. joulukuuta ja 3. tammikuuta – 5. tammikuuta sekä 7. tammikuuta Itäkadun perhekeskuksessa ja Kallion perhekeskuksessa.

1.–5. -luokkalaisten rokotuksia jatketaan kouluilla tammikuun aikana. Kun aikataulut täsmentyvät, rokotusten aloittamisesta tiedotetaan koulujen Wilma-järjestelmässä. Nuorempien lapsien rokotuksia jatketaan perhekeskuksissa.

Myös riskiryhmiin kuuluvien 5–11 -vuotiaiden lasten rokotukset jatkuvat tällä ja ensi viikolla Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa.

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Sen voi tulostaa THL:n nettisivuilta.

Lapsen henkilöllisyys täytyy todistaa esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ** **

Lisää aiheesta: