Hyppää sisältöön

Pori antoi virheellistä tietoa hoitajien rokotuspalkkioista: Työpäivän päätteeksi rokottamaan jääville ei tulekaan hälytysrahaa

Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja kertoi maanantaina, että rokottamaan jääville hoitajille aletaan maksaa sadan euron hälytysrahaa. Porin perusturvajohtajan mukaan tieto on virheellinen.

Perusturvajohtaja Sanna Mustajoki. Arkistokuva. Kuva: Antti Laakso / Yle

Porin perusturva oikoo maanantaina antamaansa tietoa, jonka mukaan hoitajille aletaan maksaa sadan euron hälytysrahaa, jos nämä jäävät antamaan koronarokotteita työvuoronsa jälkeen.

Perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto kertoi Ylelle maanantaina, että hälytysrahaa korotetaan 51 eurosta sataan euroon. Lisää olisi hänen mukaansa alettu maksaa myös sellaiselle työntekijälle, joka siirtyy normaalin päivätyövuoronsa jälkeen antamaan koronarokotuksia esimerkiksi Porin nuorisotalolle.

Koiviston mukaan tavoitteena oli kiihdyttää koronarokotuksia ja saada henkilöstöä motivoitumaan rokotusten antamiseen.

Hoitajille toisenlainen tieto

Yle sai keskiviikkona puhelun hoitajalta, joka kertoi, että Porin henkilöstöhallinnosta oli lähetetty hoitajille viesti, että hälytyslisästä on annettu julkisuuteen väärää tietoa. Lisää ei maksettaisikaan työvuoronsa jälkeen rokottamaan jääville.

Hoitajan mukaan sähköpostilla tullut tieto on saanut aikaan voimakasta pettymystä ja hämmennystä työntekijöiden keskuudessa.

Perusturva vahvistaa: Annettu tieto oli väärä

Yle tavoitti perusturvajohtaja Sanna Mustajoen, joka kertoo, että hoitajan Ylelle antama tieto pitää paikkansa.

Mustajoen mukaan Anna-Liisa Koivisto oli ymmärtänyt hälytyslisän merkityksen väärin: lisää maksetaan perusturvan ja Porin varhaiskasvatuksen työntekijöille vain työehtosopimuksen mainitsemissa tilanteissa. Niihin ei kuulu rokotustöihin siirtyminen työvuoron jälkeen.

– Pahoittelen väärinkäsitystä. Hälytysrahaa kyllä korotetaan sataan euroon, mutta sitä maksetaan kunta-alan työehtosopimuksen mukaan. On hieno uutinen, että sitä rahaa korotetaan, Mustajoki sanoo.

Perusturvajohtaja: Tulossa toisenlainen korvaus

Sanna Mustajoki harmittelee, että perusturvan julkisuuteen antama tieto oli maanantaina virheellinen. Hän sanoo ymmärtävänsä tilanteen aiheuttaman pettymyksen.

Mustajoki kertoo, että Porin kaupunki neuvottelee tällä hetkellä koronatyöhön annettavasta uudesta palkkamallista hoitoalan pääluottamushenkilöiden kanssa.

– Rokottajille piti tulla lisää rahaa jo ennen joulua, mutta neuvottelut venyivät. Uskoisin, että tuleva korotus on varteenotettava. Kyse ei ole hälytysrahasta vaan sitä maksetaan tehtävästä työstä, Mustajoki sanoo.

Antti Laakso haastattelee.

Mustajoen mukaan on tarkoitus, että korotuksesta päätetään pikaisesti. Porin perusturvalla on ollut vaikeuksia löytää koronarokotusten antajia. Perusturva hoitaa rokotukset Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.

Satakunnan sairaanhoitopiiri on ollut huolissaan Satakunnan muuta maata hitaammasta rokotustahdista. Aluehallintovirasto määräsi Satakuntaan viime viikolla tiukat rajoitukset vaikeutuneen koronatilanteen takia.

Uutista voi kommentoida Yle Tunnuksella 30.12. klo 23 saakka.