Hyppää sisältöön

Vaikea koronatilanne vie jo henkilökuntaa Vaasan keskussairaalasta

Koronavirustartuntoja ja altistumisia on sekä henkilökunnalla että potilailla useissa sairaalan yksiköissä. Vaasan keskussairaalan valmiusjohtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen vaikutusta sairaalan toimintakykyyn.

Vaasassa vaikea koronatilanne heijastuu jo keskussairaalan toimintoihin ja vierailusuosituksiin. Kuva: Yle/Roy Fogde

Pohjanmaan nopeasti vaikeutuneella koronatilanteella on jo merkittäviä vaikutuksia Vaasan keskussairaalan toimintaan.

Henkilökunnalla ja potilailla on ilmennyt tartuntoja ja altistumisia useissa eri yksiköissä.

– Koronatartunnat ja altistumiset uhkaavat henkilöstön riittävyyttä, sillä henkilökuntaa on sairauslomilla ja karanteenissa, keskussairaala tiedottaa.

Vaasan keskussairaalan valmiusjohtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen vaikutusta sairaalan toimintakykyyn.

Vierailut sairaalan yksiköissä minimiin

Vaasan keskussairaalassa halutaan minimoida kaikki ulkopuolinen liikkuminen yksiköissä vaikean epidemiatilanteen vuoksi.

– Muiden kuin potilaiden vierailuja sairaalan yksiköihin suositellaan tällä hetkellä välttämään. Suosituksena on, että muut kuin välttämättömät vierailut osastoille jätetään toistaiseksi väliin, kerrotaan keskussairaalan tiedotteessa.

Suositus koskee kaikkia Vaasan keskussairaalan yksiköitä, Huutoniemen psykiatrian osastot mukaan lukien.

– Toivomme, että Pohjanmaan asukkaat ottavat pahenevan koronatilanteen vakavasti, suojautuvat ja suojaavat muita tartunnalta sekä ottavat rokotteet, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen keskussairaalan tiedotteessa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä kerrottiin tänään keskiviikkona koko epidemia-ajan suurin päiväkohtainen tartuntamäärä. Eilen tiistaina varmentui 187 uutta koronavirustartuntaa. Lähes neljännes testeistä oli positiivisia.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku on Pohjanmaalla jo 434 sataatuhatta asukasta kohden.