Hyppää sisältöön

"Vahva perinne velvoittaa" – WP 35 katsoo jo ensi vuoteen, vaikka vaikea jääpallokausi on vasta puolessaan

Varkauden WP 35 pelaa jääpallokautta jumbosijalla. Joukkue rakennettiin syksyllä lainapelaajien turvin. Tästä huolimatta Varkaudessa katsotaan luottavaisesti tulevaan.

Varkauden Kämärin tekojää teki tepposet ja halkesi joulupakkasilla. Perinteinen tapaninpäivän ottelu jäi näin pelaamatta.
Varkauden Kämärin tekojää teki tepposet ja halkesi joulupakkasilla. Perinteinen tapaninpäivän ottelu jäi näin pelaamatta.

Varkauden WP 35 on lähtenyt kuluvaan jääpallokauteen selvänä altavastaajana. Joukkue on hävinnyt kaikki ottelunsa ja osan ruminkin numeroin. Joukkueesta lähti lukuisia pelaajia, ja tälle kaudelle joukkue kasattiin osin omista, osin lainapelaajista.

– Jyväskylästä saatiin neljä kaveria ja Mikkelin Kamppareiden poolista on saatu pelaajia ottelukohtaisesti käyttöön, kertoo joukkueen valmentaja Ilkka Hoffren.

Joukkueessa ymmärrettiin, ettei tilastollisesti lopputulos tule olemaan kaunis, mutta Hoffrenin mukaan seuralle on tärkeää saada vedettyä kausi läpi.

– Meillä ei mietitä häviötä tai voittamista, vaan lähdetään kehittämään poikia. Osa on jo ottanut isoja askelia, Hoffren summaa.

Pääasia, että kaupungilla puhutaan

Jääpallolla on Varkaudessa pitkät perinteet ja osin sen vuoksi jääpalloa nähdään Varkaudessa jatkossakin.

– Varmasti pelataan. Toivotaan, että mennään joukkueena ja seurana eteenpäin. Uskon, että tulevaisuus näyttää hyvältä, vaikka tämä kausi on haastava, sanoo WP 35:n puuhamies ja entinen maajoukkuejääpalloilija Joni Kauhanen.

Kauhasen mukaan myös kaupungilla on huomattu joukkueen haastava kausi, mutta puheenparret saavat ex-jääpalloilijan vain tyytyväiseksi.

– Surkeampaa, jos ei puhuttaisi. Se on merkki siitä, että laji ja seura kiinnostavat, Kauhanen naurahtaa.

WP 35:n valmentaja Ilkka Hoffren ja entinen maajoukkuepelaaja Joni Kauhanen uskovat, että vaikeasta kaudesta huolimatta jääpallo pysyy varkautelaisten lajina. Kuva: Petri Julkunen / Yle

Joulu ja pakkanen pilasivat perinteen

Varkauden Kämärillä pelataan tekojäällä. Perinteinen tapaninpäivän ottelu jäi kuitenkin pelaamatta osin tämän vuoksi, sillä pakkaset halkaisivat tekonurmen päällä olevan jääkerroksen.

– Oli liian kovat pakkaset yhdistettynä joulupyhiin, ja juuri ne kaksi päivää jolloin kenttämestarit eivät ole töissä, kertoo valmentaja Ilkka Hoffren.

Jääpallohalleja ei Suomessa ole, vaikka menestystä kansainvälisesti tuleekin tasaiseen tahtiin. Hoffren sanoo, että paikallistasolla hallit eivät kuitenkaan ole ratkaisu lajissa menestymiseen.

– Pitäisi saada liitto tukemaan juniorityötä, jotta saisimme massat kuntoon ja lajin elinvoimaiseksi, Hoffren sanoo.

Vaikean kauden osalta Hoffren antaa kiitosta kaikille pelaajille.

– Ei voi kuin hattua nostaa. Aina tulevat auttamaan, kun pyydetään, Hoffren kiittelee.