Hyppää sisältöön

Kirjastoihinkin vain kymmenen ihmistä kerrallaan – Riihimäellä toivotaan, että kirjasto ei menisi missään vaiheessa kokonaan kiinni

Riihimäen kirjastossa on sovellettu ja mietitty, miten rajoitusten aikana toimitaan.

Kirjastoihinkaan ei saa ottaa kerrallaan kuin kymmenen ihmistä. Riihimäen kirjastossa kävijämääriä valvotaan ovella. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Koronarajoitukset ovat tulleet siihen pisteeseen, että kokoontumisia rajoitetaan niin sisä- kuin ulkotiloissa. Esimerkiksi Riihimäen kirjasto on joulun jälkeen laskenut tarkasti kuinka monta asiakasta pääsee kerrallaan kirjaston tiloihin.

Kirjasto toimii varsinaisten tilojen remontin vuoksiväistötiloissa kauppakeskuksessa.

Koska sisätiloissa kokoontumisrajoitus on kymmenen, otetaan Riihimäellä kirjastoon kerrallaan vain seitsemän asiakasta. Kymmenen tulee täyteen, kun mukaan lasketaan kolme henkilökuntaan kuuluvaa. Lisäksi toivotaan, että asiakkaat viipyisivät kirjastossa maksimissaan 15 minuuttia.

– Me olemme ottaneet vastaan sen, mitä tulee avilta ja kaupungin häiriöjohtoryhmältä, ja toimitaan sen mukaisesti. Ollaan sovellettu ja mietitty kuinka pystyisimme käytännössä järjestämään asiakaspalvelu mahdollisimman hyvin, sanoo kirjastonjohtaja Niina Honko.

– Kaikkein tärkeintä on se, että saadaan pitää kirjasto auki.

Kuuntele kirjastonjohtajan Niina Honkon haastattelu. Toimittajana on Harri Oksanen.