Rovaniemen teatteri keskeyttää esitykset kolmeksi viikoksi, Kemin teatteri esittää rajatulle katsomolle

Valtioneuvoston päätöksestä koronapassilla ei voida ohittaa leviämisalueiden kokoontumisrajoituksia 30. joulukuuta – 20. tammikuuta välisenä aikana. Yleisön määrä on siis enintään 20 katsojaa.

Me Rosvolat -näytelmä nähtiin Rovaniemen teatterissa näillä näkymin viimeisen kerran keskiviikkona. Kuva: Petri Teppo / Rovaniemen teatteri

Rovaniemen teatteri on perunut esityksensä seuraavan kolmen viikon ajalta, koska katsojamäärä on rajattu kahteenkymmeneen, eikä koronapassilla voi poiketa rajauksesta.

Kaikkiaan kuusi esitystä on peruttu, ja niihin tulossa olleisiin katsojiin on oltu yhteydessä. Liput vaihdetaan myöhempään ajankohtaan tai lahjakorttiin.

Peruttavien esitysten joukossa on myös kaksi Helsingin kaupunginteatterin Kiviä taskussa -vierailuesitystä. Tätä yleisömagneettia on esitetty kohta parikymmentä vuotta loppuunmyydyille katsomoille. Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo sanoo, Rovaniemen esityksiin on myyty runsaasti lippuja, mutta ne eivät olleet loppuunmyytyjä.

Nyt esityksille etsitään uutta korvaavaa ajankohtaa, ja näin on jouduttu tekemään aiemminkin, Alatalo kertoo. Taloudellisesti vastuu peruuntumisesta jakaantuu molempien teatterien kesken, Alatalo sanoo.

Esitystauon aikana Rovaniemen teatterissa harjoitellaan tulevia esityksiä.

Kemin teatteri esittää vielä torstaina ja perjantaina ohjelmassa olevan Viirun ja Pesosen joulu -näytelmänsä rajatulle katsojamäärälle. Esitykset ovat loppuunmyytyjä.

Valtioneuvosto on rajoittanut koronapassin käyttöä 20. tammikuuta saakka.

Lisätty 30.12. kello 11.30 Kiviä taskussa -vierailuesityksen tilanne.

Lue myös:

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.