Hyppää sisältöön

Pärinän sijaan oululainen moottoriurheilukeskus tarjoaa uutena vuotena rauhaa – lemmikkien omistajille taataan paukkuvapaa majoitusalue

Oulun Kiimingissä sijaitsevaan OuluZoneen voi saapua oman asuntovaunun tai -auton kanssa uudenvuodenaattona kaupungin ilotulitteita karkuun.

Paukkuvapaan vyöhykkeen idea on peräisin OuluZonen operaattori Jarmo Pekkalalta. Taustalla oli oma kokemus asiasta. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Moottoriurheilukeskuksesta kuoriutuukin Oulun Kiimingissä yllättäen rauhan tyyssija uuden vuoden aattona perjantaina.

OuluZonessa tarjotaan nimittäin paukkuvapaata majoittautumista lemmikkien omistajille vuodenvaihteeseen. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa idea lemmikkien rauhallisesta uudesta vuodesta on saavuttanut suuren suosion.

Monet lemmikit kokevat ilotulitteiden aiheuttamat äänet ja valoilmiöt uhkaaviksi, ja voivat olla arkoja ilotulituksen jälkeen jopa päivien ajan.

OuluZonen paukkuvapaalle alueelle on saavuttava oman majoituksen, esimerkiksi asuntoauton tai -vaunun kanssa. Paikalle voi tulla myös omalla autolla levähtämään pahimmaksi paukutteluajaksi aattoiltana. Moottoriurheilukeskus sijaitsee reilun kolmenkymmenen kilometrin päässä Oulusta, Arkalassa.

Paukkuvapaan vyöhykkeen idea on peräisin OuluZonen operaattori Jarmo Pekkalalta. Taustalla oli oma kokemus asiasta.

– Pojallani oli Viivi-koira, älyttömän arka sekarotuinen koria. Se oli minulla monesti vieraana ja poikani oli täällä aina uuden vuoden. Hän sanoi, että täältä näkyivät raketit hyvin, mutta ei kuulunut mitään.

Tuolloin koira ei Jarmo Pekkalan mukaan pelännyt. Sen sijaan jos VIivi-koira viettikin uutta vuotta taajamassa, se tärisi ja meni sängyn alle rakettien paukkuessa.

Nyttemmin Viivi on jo kuollut, mutta muistot herkän koiran reagoinnista elävät vahvasti.

Paukkuvapaa vyöhyke voidaan toteuttaa, sillä OuluZone olisi muutenkin kiinni vuodenvaihteessa.

– Mietimme vaimon kanssa, että teemme rakettivapaan alueen. Ja nyt viidessä päivässä kiinnostus on räjähtänyt käsiin.

Jarmo Pekkalan mukaan julkaisun on nähnyt nyt sosiaalisessa mediassa yli 16 000 henkilöä ja jakojakin on tullut kymmeniä. Muutamat henkilöt ovat jo varanneet paikan alueelta.

Sunnuntaina 2. tammikuuta moottoriurheilu taas jatkuu keskuksessa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaanuutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.