Hyppää sisältöön

Käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä vankeuteen useista rikoksista

Tuomioiden pituudet vaihtelevat vajaasta kolmesta vuodesta reiluun 3,5 vuoteen.

Asianomistajina on kymmenkunta henkilöä, mukaan lukien kaksi tuomituista. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä vankeuteen useista eri rikoksista. Asianomistajina on kymmenkunta henkilöä, mukaan lukien kaksi tuomituista.

Tuomioiden pituudet vaihtelevat vajaasta kolmesta vuodesta reiluun kolmeen ja puoleen vuoteen.

Tuomitut ovat väkivallalla uhaten varastaneet muun muassa alkoholia, rahaa ja huumeita. He ovat myös käyttäneet varastamiaan huumausaineita.

Varastivat huumeita ja käyttivät niitä

Pisimmän tuomion, 3 vuotta 6 kuukautta vankeutta, saanut 32-vuotias mies tuomittiin muun muassa kahdesta törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja huumausainerikoksesta.

Lievimmän tuomion saanut 18-vuotias nuori tuomittiin kahdesta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 2 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen.

Kaksikko on tunkeutunut luvatta kolmannen henkilön asuntoon. Molemmilla on ollut mukanaan teräase. Toinen tekijöistä on lyönyt uhria nyrkein ja puukolla muutamia kertoja. Tuomitut ovat yhdessä vieneet muun muassa uhrin passin ja lääkkeitä.

Teot ovat tapahtuneet vuoden 2021 syksyllä.

Kaksikko on myös vienyt väkivalloin kolmannelta tuomitulta nuorelta repullisen huumeita. He ovat yhdessä käyttäneet repussa olleita huumeita.

Puukolla uhkailua

Kolmas nuorukainen tuomittiin nuorena henkilönä muun muassa useista ryöstön yrityksistä ja törkeistä ryöstöistä. Hän sai tuomiot myös useista nuorena henkilönä tehdyistä huumausaine- ja huumausaineiden käyttörikoksista. Tekoaikaan hän oli 16-vuotias.

Mies tuomittiin 3 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi vankeuteen.

Hän oli puukolla ja väkivallalla uhaten vaatinut uhreiltaan rahaa, alkoholia ja puhelimia. Teot ovat tapahtuneet viime kesänä.

Vastaaja on kiistänyt syyllistyneensä törkeään ryöstöön ja törkeän ryöstönyrityksiin ja katsonut syyllistyneensä laittomiin uhkauksiin ja varkaudenyrityksiin.

Osapuolet joutuvat maksamaan toisilleen korvauksia muun muassa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.