Vuoden päästä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää lääkärit, neuvolat ja muut sote-palvelut

Lähipalveluita ei ole tarkasti määritelty missään. Niistä ja kaikista Pohjois-Pohjanmaan sote-palveluista sekä pelastustoimesta päättävät 23. tammikuuta aluevaaleissa valittavat hyvinvointialueen päättäjät.

Kuva: Yle

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Siitä eteenpäin maakunnan lähipalvelut, eli esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen hoitaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue.

Lähipalveluja ainakin osa kuntien asukkaista käyttää toistuvasti, jopa päivittäin.

Soteuudistuksen tavoitteena (soteuudistus.fi) on muun muassa parantaa palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta ja kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja.

Yle järjestää ennen aluevaaleja viisi chat-keskustelua, joissa keskustellaan hyvinvointialueita koskevista asioista. Pääset mukaan ensimmäiseen keskusteluun Pohjois-Pohjanmaan vaaliteltassa 4.1.2022 klo 17 sivustolla yle.fi/vaalit. Silloin keskustellaan aiheesta säilyvätkö lähipalvelut?

Tämän uutisen yhteydessä oli aiemmin avoinna myös lomake, jossa pystyi kertomaan omia näkemyksiään palveluista. Uutisoimme myöhemmin lisää sen kautta tulleista viesteistä.