Hyppää sisältöön

Etelä-Karjalassa syntyi tänä vuonna vähemmän vauvoja kuin viime vuonna – vilkkain synnytyskuukausi oli heinäkuu ja hiljaisin marraskuu

Etelä-Karjalan keskussairaalassa tyttövauvoja syntyi tänä vuonna 403 ja poikia 379. Muutama vauva saattaa ehtiä syntyä vielä tämän vuoden puolella.

Etelä-Karjala ei päässyt tänä vuonna mukaan valtakunnalliseen vauvabuumiin, joka näkyy esimerkiksi naapurimaakunnassa Kymenlaaksossa. Kuvituskuva. Kuva: Anna Wikman / Yle

Etelä-Karjalassa on syntynyt tänä vuonna hieman vähemmän lapsia kuin viime vuonna.

Eiliseen mennessä Etelä-Karjalan keskussairaalassa oli ollut yhteensä 782 synnytystä. Viime vuonna synnytyksiä oli kymmenen enemmän eli 792.

– On mahdollista, että muutama vauva syntyy vielä ennen vuodenvaihdetta, kertoo tiimivastaava Mari Kallio Eksoten naistentautien poliklinikalta.

Tänä vuonna Etelä-Karjalassa on syntynyt hieman enemmän tyttöjä kuin kuin poikia. Tyttöjä syntyi 403 ja poikia 379. Viime vuonna luvut olivat toisin päin eli tyttöjä syntyi 382 ja poikia 410.

Kuukausista vilkkain synnytyskuukausi oli oli heinäkuu, jolloin syntyi 78 vauvaa. Hiljaisinta oli marraskuussa, jolloin synnytyksiä oli 53.

Sairaalan tietojärjestelmän päivityksen takia tänä vuonna ei ole saatavilla luotettavia tietoja synnyttäjien kotikunnista.

Kymenlaakson keskussairaalassa syntyi tänä vuonna lähes 50 vauvaa viime vuotta enemmän.

Lue lisää: