Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Jukka Mäkynen kehotti kansalaista hirttäytymään, sai moitteet eduskuntaryhmän puheenjohtajalta

Vaasalainen kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) on pahoitellut suuttuneena sähköpostiviesteilyssä kirjoittamaansa hirttäytymiskehoitusta. Kuvakaappaus viestistä leviää sosiaalisessa mediassa.

Kansanedustaja Jukka Mäkysen sähköpostista levinnyttä kuvakaappausta on kommentoitu esimerkiksi Twitterissä. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on puhutellut vaasalaisen kansanedustaja Jukka Mäkysen kansanedustajalle sopimattomasta kirjoittelusta.

Perustusvaliokunnan jäsen Jukka Mäkynen suivaantui sähköpostikeskustelussa, joka käsitteli valiokunnan koronapassilinjausta. Hän kehotti keskustelussa kansalaista hakemaan köyttä ja roikuttamaan itseään siinä.

Keskustelusta otettu kuvakaappaus on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa ja saanut paljon huomiota. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Yle ei ole onnistunut perjantaina tavoittamaan Jukka Mäkystä kommentoimaan asiaa. Iltalehdelle mies kertoi provosoituneensa, kun häntä kutsuttiin isänmaan petturiksi, ja sanoo joutuneensa trollauksen ansaan. Heitto oli päähänpisto, jollaisiin esimerkiksi hän on itse tottunut kaveripiirissään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi Ylelle keskustelleensa Mäkysen kanssa, mutta ei avaa keskustelua yhtään sen enempää kuin Iltalehdelle antamassaan haastattelussa.

– Heitto ei ollut hyväksyttävä, eikä edusta kansanedustajalta vaadittua arvokasta käytöstä.

Asiaan palataan todennäköisesti ryhmäkokouksessa kevätistuntokauden alussa.

Mäkynen on pahoitellut kirjoitustaan ja sanonut syyksi ajattelemattomuuden ja kokemattomuutensa. Vaasalainen valittiin kansanedustajaksi vuonna 2019.