Rovaniemi on Lapin ainoa kaupunki, joka ei järjestä ilotulitusta

Kemijärvi ja Tornio juhlivat ilotulituksella samalla juhlavuottaan. Kemi kuljettaa halukkaat ilmaiseksi bussilla keskustaan.

Kemissä, Kemijärvellä ja Torniossa järjestetään uudenvuoden ilotulitus. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Uuden vuoden ilotulituksesta on tehty erilaisia päätöksiä Lapin kunnissa. Muun muassa Kemissä ja Torniossa järjestetään tänään ilotulitukset. Tornion rajanaapuri Haaparanta järjestää samoin ilotulituksen tunnin Tornion jälkeen.

Kemissä kaupunki tarjoaa myös asukkailleen ilmaisen bussikyydin keskustaan ja takaisin.

Myös Kittilän Levillä ja Kemijärvellä järjestetään ilotulitus.

– Eilen asiasta keskusteltiin, ja kyllä me päätämme Kemijärven 150-vuotisjuhlavuoden turvallisesti ulko-olosuhteissa, kaupunginjohtaja Atte Rantanen kertoo.

Sen sijaan Rovaniemellä uuden vuoden paukuttelu on peruttu jo toisena vuotena peräkkäin. Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan päätös tehtiin yhteisessä keskustelussa sairaanhoitopiirin kanssa. Perusteluna oli se, että koronan omikronvariantti leviää myös ulkotiloissa.

– Niin ihania ja mukavia kuin nämä ilotulitushetket ovat, niin me kuitenkin loisimme riskitilanteen taudin leviämisen näkökulmasta, Vainio sanoo.

Rovaniemen ilotulitus on järjestetty perinteisesti kaupungin uimarannalla. Yleisö on kokoontunut ihailemaan näytöstä joen rannalle molemmin puolin.

Isommista Suomen kaupungeista myöskään esimerkiksi Oulu ei juhli raketein. Sen sijaan Helsingissä järjestetään kolme ilotulitusta eri puolilla kaupunkia.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.