Hyppää sisältöön

Tartunnanjäljitys sakkaa pahasti Lohjalla

Kuluvan viikon ensimmäisten kolmen päivän aikana positiivisia koronatestitapauksia on tullut yli 100.

Hengitystieoireista kehotetaan muutamin poikkeuksin tekemään ensisijassa pikatesti kotona. Koronan pikatestejä myyvät muun muassa apteekit, marketit ja muut päivittäiskaupat. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi Lohjalla pystytään tällä hetkellä ottamaan yhteyttä ainoastaan positiivisen koronatestituloksen saaneisiin ihmisiin. Positiivisia tapauksia on tullut Lohjalla vauhdilla: kuluvan viikon ensimmäisten kolmen päivän aikana jo 101.

Lohjan kaupunki kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), ettei altistuneisiin pystytä tässä tilanteessa ottamaan yhteyttä terveyskeskuksen kautta.

Tartunnanjäljityksessä tärkeimmäksi katsotaan nyt ne koronapositiiviset, jotka ovat kontaktissa vakavalle koronataudille alttiiden henkilöiden kanssa.

Hengitystieinfektio-oireisia Lohjan kaupunki ohjeistaa sairastamaan kotona ja tekemään mahdollisuuksien mukaan kotitestin.

Koronatestiaika kehotetaan varaamaan vain jos oireita on ihmisellä, joka työskentelee vakavalle koronalle alttiiden kanssa tai jos juuri ennen sairastumista on liikkunut paljon ja ollut sosiaalisia kontakteja. Myös vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluvaa kehotetaan oireiden ilmetessä varaamaan koronatestiaika osoitteesta koronabotti.hus.fi.