Hyppää sisältöön

Coloradon maastopalossa kolmen kadonneen otaksutaan kuolleen – liekit nielleet liki tuhat taloa

Valtavasta maastopalosta on toistaiseksi selvitty pelättyä pienemmillä henkilövahingoilla.

Patsas tulipalon tuhoaman rakennuksen raunioilla Yhdysvaltain Coloradossa. Kuva: Lehtikuva/AFP

Yhdysvaltain Coloradossa riehuvassa maastopalossa kadonneiden kolmen ihmisen otaksutaan kuolleen.

USA Todayn (siirryt toiseen palveluun) mukaan lehdistötilaisuudessa puhunut Boulderin piirikunnan sheriffi Joe Pelle kertoi viranomaisten uskovan, että kadonneiden etsinnässä on kyse ruumiiden löytämisestä. Paikalle aiotaan tuoda sunnuntaina ruumiinetsintäkoiria.

Kadonneista ei kerrottu lisätietoja julkisuuteen. Lisäksi ainakin seitsemän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen tulipalossa. Henkilövahingot ovat toistaiseksi jääneet pelättyä pienemmiksi.

– Olemme hyvin onnekkaita, ettei meillä ole listaa sadasta kadonneesta, Pelle sanoi. USA Todayn mukaan.

Viranomaisten mukaan maastopalossa on tuhoutunut liki tuhat kotia ja rakennusta, ja lisäksi liekit ovat vaurioittaneet satoja muita taloja.

Torstaina leviämään lähtenyt maastopalo ahmaisi useita naapurustoja esikaupunkialueilla Denverin ja Boulderin kaupunkien välillä.

Lumi satoi tuhkan päälle

Sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet kadonneiden etsintää. Tulen tuhoamien raunioiden päälle tuprutti useita senttejä lunta Boulderin alueella seuranneessa myrskyssä.

Maastopalo tuhosi noin 24 neliökilometrin eli 2400 hehtaarin edestä maastoa. Myrskyn vaimentamaa paloa ei pidetä enää uhkana, mutta pureva kylmyys ja lumi ovat vaikeuttaneet kotinsa menettäneiden paikallisten tilannetta.

Huoltotyöntekijät ovat työskennelleet ankarasti palauttaakseen sähköt ja kaasut koteihin, jotka selvisivät palosta. Uusi vuosi otettiin alueella vastaan synkissä merkeissä.

– Tämä on katkeransuloista, koska meillä on yhä talo, mutta ystävillämme ei ole. Ajattelimme, että vuodesta 2022 tulisi parempi. Sitten tuli omikron, ja nyt tämä, eikä tämä nyt ole alkanut kovin hyvin, kommentoi paikallinen Judy Givens AP:lle.

Lumimyrskyn edellä Boulderin piirikunnassa oli kärsitty poikkeuksellisesta kuivuudesta. Alueella ei oltu nähty merkittäviä sademääriä sitten keskikesän.