Ilotulitteiden aiheuttamat haitat ja kotihälytykset työllistivät viranomaisia uuden vuoden vaihtuessa Pohjois-Pohjanmaalla

Maakunnassa olevat ravintolarajoitukset saivat ihmiset juhlimaan kotioloissa, ja se näkyi normaalia runsaampina kotihälytysmäärinä uudenvuodenyönä.

Oulun poliisin mukaan kotihälytysten yhteydessä selvitettiin pahoinpitelyjä ja meluhaittoja sekä sitä, etteivät vieraat poistuneetkaan toivottuun aikaan kotijuhlista. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Poliisilla ja pelastusviranomaisilla oli vilkas uuden vuoden yö Pohjois-Pohjanmaalla. Lauantai- ja sunnuntai-ilta taas ovat ainakin poliisin mukaan sujuneet rauhallisesti.

Pohjois-Pohjanmaan ravintolarajoitukset näkyivät juhlimisena kotioloissa. Näinpä uuden vuoden vaihtuessa lauantain vastaisena yönä varsinkin poliisille tulleita kotihälytyksiä oli maakunnassa normaaliviikonloppua enemmän.

Naapurimaakunnassa Kajaanissa taas ravintolat ja majoituspaikat olivat vuoden vaihtuessa tupaten täynnä, kun ravintolat olivat auki naapurialueita pidempään.

Ilotulitteista oli uutena vuotena harmia niin poliisin kuin pelastuslaitoksenkin näkökulmasta.

Esimerkiksi Oulussa tuuletettiin rakettien jäljiltä rappukäytävää Tuiran Valtatiellä uudenvuodenyönä. Käytävällä ammutut ilotulitteet eivät kuitenkaan sytyttäneet varsinaista tulipaloa.

Samaan aikaan, lauantaiaamuyöllä, Merikoskenkadulla sytytettiin jätekatos palamaan. Kerrostalon vieressä oleva katos saatiin sammumaan ja näin pelastuslaitos esti palon leviämisen kerrostaloon. Jätekatoksen vieressä olevat kaksi henkilöautoa vahingoittuivat kuitenkin palossa.

Puoli neljän aikaan lauantaiaamuna pelastuslaitos sai hälytyksen Simpsintielle kerrostaloon, jossa oli sattunut laaja vesivahinko. Kolmannen kerroksen asunnon pesuhuoneesta peräisin oleva vesi levisi alapuolisiin asuntoihin ja hissikuiluun. Pelastuslaitos imuroi vedet huoneistoista, tämän jälkeen korjaukset ovat olleet kiinteistöhuollon vastuulla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaanuutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.