Oulun koronatilanne on huonontunut – tartuntamäärät puolitoistakertaistuneet, kaupunginsairaalassa kaksi koronakuolemaa

Viime viikolla Oulussa todettiin kaikkiaan 801 koronavirustartuntaa. Useassa hoitokodissa on tällä hetkellä tartuntoja hoitohenkilökunnalla ja asiakkailla. Omkiron-virusvarianttia ei ole havaittu.

Oulun kaupunginsairaala ja Oulun yliopistollinen sairaala ovat kuormittuneet koronapotilaiden hoidon vuoksi. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Oulussa koronatartuntamäärät lähtivät viime viikolla kasvuun. Tartuntaluvut puolitoistakertaistuvat aiemmasta viikosta, kaikkiaan 801 henkilöllä todettiin koronavirus.

Oulun kaupunginsairaalassa oli viime viikolla kaksi koronaan liittyvää kuolemaa. Oulussa ei ole tähän mennessä varmistettu yhtään omikron-virusmuunnostapausta.

Kaupungissa sijaitsevat sairaalat ovat edelleen kuormittuneet koronapotilaista. Lisäksi tartunnanjäljityksessä on puolentoista viikon viive.

Kahdeksassa oululaisessa hoitokodissa on todettu joko asukkaiden tai työntekijöiden koronatapauksia. Nämä hoitokodit ovat Onnenrinne Ainola, Mainiokoti Sulka Pääsky -yksikkö, Mäntykoti, Hiirosenkoti osasto E7, Honkalankoti, Caritas Luotsi, Attendo Kangaspirtti ja Severinkoti.

Koronarokotuksia saa paitsi kaupungin rokotuspisteiltä myös työterveysasiakkaat useilta lääkäriasemilta. Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo ovat jo aloittaneet rokotukset ja mukaan liittyy Aava maanantaista 10. tammikuuta lähtien.

Oululaisista ykkösrokotteen on saanut 89 prosenttia, koronan kakkosrokote on lähes 84:llä prosentilla yli 12-vuotiaista.

Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilannetta tiistaina 4. tammikuuta.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.