Hyppää sisältöön

Tallinkin matkailijamäärä laski viime vuonna, mutta rahtikuljetuksia riitti

Matkustajamäärät kasvoivat vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna vain Tallinna-Tukholma -reitillä, joka avattiin uudelleen heinäkuussa 2021 lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Koronapandemia on vaikuttanut matkustajaliikenteeseen jo parin vuoden ajan. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Tallink-konsernin matkailijamäärä laski viime vuonna viidesosan vuoteen 2020 verrattuna. Yhteensä matkustajia oli noin kolme miljoonaa. Latvia-Ruotsi-reitillä yhtiö ei liikennöinyt ollenkaan vuonna 2021, ja kaksi Suomi-Ruotsi -reitin laivaa palasi liikenteeseen matkustusrajoituksista johtuen vasta vuoden 2021 toisella vuosipuoliskolla.

Lukuihin vaikuttivat edelleen koronaviruspandemia ja eri maiden matkustusrajoitukset. Yhtiö onnistui kuitenkin kasvattamaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrää.

Matkustajamäärät kasvoivat vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna vain Tallinna-Tukholma-reitillä, joka avattiin uudelleen heinäkuussa 2021 lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.

– Vaikka matkustajamäärät olivat jälleen pienemmät kuin olisimme niiden toivoneet vuonna 2021 olevan, olemme tyytyväisiä, että vuoden toisella puoliskolla ne kuitenkin kasvoivat jo lähes 21 prosenttia vuoden 2020 toiseen puoliskoon verrattuna. Reittien uudelleen avaaminen on tarjonnut ihmisille mahdollisuuden vierailla jälleen perheiden ja ystävien luona, mikä on ollut tärkeämpää kuin koskaan pitkän eristäytymisen jälkeen, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene konsernin tiedotteessa.

Tallink-konsernilla on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä useilla reiteillä. Tallink-konserni työllistää noin 4 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa.