Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisen käytön koronarajoitukset jatkuvat Pohjois-Pohjanmaalla tammikuun loppuun saakka

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee sitä, että tilojen käyttö on tehtävä terveysturvallisesti. Varsinaisia sulkupäätöksiä ei ole tehty.

Pohjois-Pohjanmaan kuntosalien aukioloihin liittyvistä rajoituksista on tehty joitakin valituksia, ja tähän liittyviä päätöksiä odotetaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeudesta. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa asiakas- ja yleisötilojen käyttöön liittyviä koronarajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla 31. tammikuuta saakka.

Päätöksen perusteena jatketaan tartuntatautilain pykälän 58 d mukaisia toimia. Pykälä koskee sitä, että tilojen käyttö on tehtävä terveysturvallisesti. Varsinaisia uusia sulkupäätöksiä ei ole tehty.

Rajoitukset koskevat muun muassa yli 10 asiakkaan sisätiloja, ulkotiloja yli 50 osallistujan osalta, sisäleikkipuistoja, joitakin kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja sekä muun muassa uimahalleihin kuuluvia tiloja.

Mukana on myös kuntosalien ja yksilöurheiluun liittyvien sisäliikuntatilojen käyttöön liittyvien terveysturvallisuusohjeiden jatkaminen. Uusista sulkupäätöksistä ei ole kyse.

Nämä tilat saavat olla tällä hetkellä auki Pohjois-Pohjanmaalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden välipäätöksellä. Aluehallintoviraston päätöksen toteuttamiseen liittyvä valitusasia on vielä hallinto-oikeudessa kesken.

Aluehallintoviraston kuntosaleja ja muita yksilöliikuntaan käytettäviä tilojen sulkua koskeva rajoituspäätös on asetettu 15. tammikuuta saakka.

Myös aiemmasta, vuoden loppupuolen rajoituspäätöksestä on valitettu.

Vallitsevan koronapandemiatilanteen vuoksi yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat maakunnassa edelleen kiellettyjä tammikuun puoliväliin saakka.

Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Päätös on voimassa 20. tammikuuta asti.

Korjattu uutista 5.1. kello 9.25. Varsinaisia sulkupäätöksiä ei ole aluehallintoviranomaisen päätöksellä jatkettu.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.