Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee kahta miestä murhasta Helsingin Laajasalossa – asunnosta kuului tappelua ja avunhuutoja, paikalta löytyi kuollut mies

Poliisi selvittää edelleen kahden murhasta epäillyn miehen osallisuutta tapahtumiin. Aiemmin murhasta epäiltiin myös naista, mutta hänet on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.

Poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa tapauksen yksityiskohdista vaarantamatta esitutkintaa. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin poliisilla on edelleen kesken esitutkinta Laajasalon epäillystä henkirikoksesta, joka tapahtui aamulla 3. lokakuuta 2021.

Poliisi meni Rudolfintiellä sijaitsevaan yksityisasuntoon tarkastuskäynnille, koska asunnosta oli kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Paikan päältä löytyi kuolleena noin 35-vuotias mies. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Naapureiden mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna kello 8.30 aikoihin. Poliisille on sittemmin selvinnyt, että henkirikos tapahtui kyseiseen aikaan. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

Henkirikoksesta epäiltynä on vangittuna kaksi miestä, joiden osallisuutta tapahtumiin selvitetään yhä. Aiemmin teosta epäiltynä vangittiin myös nainen, mutta hänet on vapautettu tutkintavankeudesta. Epäillyt ovat noin kolmekymppisiä.

Poliisin ei ole mahdollista tiedottaa tapahtumien kulusta, epäiltyjen roolista tai muista rikoksen yksityiskohdista enempää. Tavoitteena on turvata esitutkinta ja tapauksen mahdollinen oikeuskäsittely.

Esitutkintaviranomainen voi antaa tietoja salassa pidettävästä esitutkinta-asiakirjasta, ellei tietojen antaminen vaaranna rikoksen selvittämistä tai tutkinnan tarkoituksen toteutumista.

– Jotta saamme epäillyn rikoksen selvitettyä, en voi kertoa tapauksesta yksityiskohtaisesti, sanoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Jutussa on syytteen nostamisen määräpäivä 4. helmikuuta 2022. Syyttäjänä toimii aluesyyttäjä Gita Isoranta. Juttu saadaan syyteharkintaan todennäköisesti tammikuun puolivälin tienoilla.

Lisää aiheesta: