Hyppää sisältöön

Junien ja paikallisbussien yhteinen matkalippu jää pysyvästi käyttöön Kymenlaaksossa – vaihtoaikaa pidennetään tunnilla

Kokeilujakso on sujunut hyvin, joten yhteislipun käyttöä kannattaa jatkaa. Yhteislipun vaihtoaikaa on pidennetty kahteen tuntiin.

Joukkoliikenteen yhteislipulla voi vaihtaa junasta paikallisliikenteen bussin kyytiin. Kouvolan ja Kotkan välinen junaliikenne sekä taajamajunat Kouvolasta Lahteen ovat jatkossa VR:n lähiliikennettä. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Joukkoliikenteen yhteislippu otetaan pysyvästi käyttöön Kymenlaaksossa.

Samalla lipulla voi matkustaa Kouvolan ja Kotkan paikallisliikenteen busseissa sekä alueen junissa Kouvolan ja Kotkan välillä sekä Kouvolasta Korialle.

Yhteislipun vaihtoaikaa on pidennetty nyt kahteen tuntiin, jotta sen käyttö olisi helpompaa. Tämä mahdollistaa paremmat yhteydet esimerkiksi Myllykoskelle, Inkeroisiin ja Korialle. Normaaleissa Waltti-lipuissa vaihtoaikaa on yksi tunti.

Yhteislippua ryhdyttiin testaamaan Kymenlaaksossa vuosi sitten syksyllä. Lipun voi ostaa Waltti-sovelluksesta.

Kokeiluvaihe on sujunut hyvin ja nyt käytäntö vakiinnutetaan. Junan ja paikallisbussit yhdistävän lipun toivotaan edistävän sujuvaa matkustamista.

Lippuyhteistyön käynnistäminen oli osa Kymenlaakson junapilottia, joka valittiin Kymenlaakson vuoden ympäristöteoksi viime vuonna.