Hyppää sisältöön

Kotkan puistojen uusi luotsi löytyi läheltä – kaupungin maisemasuunnittelijana työskentelevä Mari Nenonen on valittu kaupunginpuutarhuriksi

Mari Nenonen aloittaa kaupunginpuutarhurina tammikuun lopulla. Kotkan kaupunki haastatteli neljää hakijaa.

Mari Nenonen on valittu Kotkan uudeksi kaupunginpuutarhuriksi. Hän työskentelee vielä tällä hetkellä Kotkan maisemasuunnittelijana. Kuva: Saastamoinen Kari / Yle

Kotkan kaupungin uutena kaupunginpuutarhurina aloittaa Mari Nenonen.

Hän työskentelee jo nyt Kotkan kaupungin maisemasuunnittelijana.

Tehtävään haki yhdeksän ihmistä. Kaupunki haastatteli neljää hakijaa. Nenosen valinta oli yksimielinen. Hänen varalleen on valittu Kairi Meos.

Kaupunginpuutarhurin tehtäviin kuuluu Kotkan puistojen suunnittelun johtaminen sekä puistojen ja viheralueiden peruskorjaamiseen liittyvät tehtävät. Kaupunginpuutarhurin kuuluu myös huomioida ilmastotavoitteet siten, että puistot pysyvät tasokkaina, ja tehtävät toimenpiteet tukevat luonnon monimuoitoisuutta ja esimerkiksi sitovat hiiltä.

Perusteluiden mukaan Nenosella on tarvittavaa kokemusta ja osaamista hoitaakseen kaupunginpuutarhurin tehtävää. Hänellä on kokemusta esimerkiksi puistoalan suunnittelutehtävistä. Haastattelun ja testin perusteella Nenonen katsottiin myös vuorovaikutus- ja yhteistyötaidoiltaan soveltuvimmaksi.

Työ alkaa tammikuun lopussa

Nenonen aloittaa kaupunginpuutarhurina 27. tammikuuta. Työsuhteen aluksi on kuuden kuukauden koeaika.

Kotka haki uutta kaupunginpuutarhuria, koska viime tammikuussa kaupunginpuutarhurina aloittanut Marko Pesu irtisanottiin koeajalla viime kesänä.

Kotkan pitkäaikainen kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen jäi eläkkeelle noin vuosi sitten.