Hyppää sisältöön

Yrittäjä ja Oulaisten entinen viranhaltija saivat syytteen törkeästä petoksesta – aiheuttivat miljoonavahingon väärillä laskuilla

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty. 

Oulaisten laskutusepäselvyyksiä käsitellään myöhemmin tarkentuvana ajankohtana Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikassa. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Oulaisten kaupungin laskutusepäselvyyksistä on nostettu syyte törkeästä petoksesta kahta henkilöä vastaan.

Syytteen mukaan yrittäjä ja kaupungin viranhaltija ovat yhdessä aiheuttaneet väärillä laskuilla Oulaisten kaupungille peräti noin 1,6 miljoonan euron vahingot.

Ylisuuria suorituksia on maksettu erityisesti kiinteistöjen kunnossapitoa koskeviin toimeksiantoihin ja laskuihin liittyen.

Tapahtumat kohdistuvat reilun kymmenen vuoden ajalle, vuosille 2010-2021.

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty. Yrittäjää syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta ja viranhaltijaa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän ei ole enää kaupungin palveluksessa.

Myös toista kaupungin johtavassa asemassa olevaa virkamiestä kohtaan on nostettu syyte. Häntä epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilty on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä.

Lue lisää: