Hyppää sisältöön

Karhulan risteyskolari jää käsittelemättä oikeudessa – epäilty on kuollut

Epäillyn kuoleman takia syyttäjä ei käsittele asiaa, eikä tee päätöstä syytteen nostamisesta. Tapaus sai syyskuussa paljon huomiota, koska poliisi epäili kuskia rattijuopumuksesta.

Kolaripaikalle tuotiin pian tapahtuman jälkeen kukkia ja niin sanottu haamupyörä. Arkistokuva. Kuva: Katri Mannonen / Yle

Syyskuussa Kotkan Karhulassa tapahtunut kuolemaan johtanut risteyskolari jää käsittelemättä oikeudessa.

Syyttäjän mukaan kolarin toinen osapuoli, epäilty autoilija on kuollut. Syyttäjä ei siten käsittele asiaa, eikä tee päätöstä syytteen nostamisesta.

Keski-ikäinen autoilija ja iäkäs pyöräilijä törmäsivät Ahlströmintien ja Aumakadun risteyksessä, minkä seurauksena pyöräilijä menehtyi. Tapaus sai paljon huomiota, koska poliisi epäili kuskia rattijuopumuksesta.

Poliisi ehti saada valmiiksi tapauksen esitutkinnan, ja se oli siirtynyt syyteharkintaan.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Mika Salminen kertoi Ylelle viime viikolla, että asiasta on kirjattu rikosilmoitus, jossa nimikkeinä ovat törkeä rattijuopumus, kuolemantuottamus ja kaksi liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Poliisin materiaalit saapuivat syyttäjälaitokselle 11. marraskuuta, mutta syyttäjä ei ollut vielä ottanut asiaa käsittelyyn.