Hyppää sisältöön

Hyriassa jatketaan hybridimallilla tammikuun loppuun saakka

Nuoria ja aikuisia kouluttava Hyria on päättänyt jatkaa opetusta hybridimallilla. Hybridimallin lisäksi Hyriassa on käytössä vahva maskisuositus kaikissa toimipisteissään.

Kasvomaskeja on saatavilla kaikissa Hyrian toimipisteissä. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille tarjoava Hyria aloittaa kevätlukukauden hybridimallilla. Pääasiassa Hyvinkäällä ja Riihimäellä toimivassa Hyriassa on käytetty hybridimallia jo joulukuusta alkaen.

Hyrian hybridimalli ei tarkoita täyttä etäopetusta, vaan lähiopetusta voi terveysturvallisesti järjestää, jotta opinnot tai palveluihin osallistuminen eivät viivästyisi. Eri toiminnoissa tarpeet ja tilanteet ovat erilaisia, joten etätoteutusten osuus vaihtelee aloittain.

Hyrian tiedotteen mukaan myös lähitapaamiset ja tilaisuudet on peruttu. Hyria on päättänyt jatkaa tämän hybridimallin käyttöä tammikuun loppuun saakka.

Vahva maskisuositus käytössä

Hyria suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä kaikissa toimipisteissään, ja maskeja on myös hyvin saatavilla toimipisteissä.

Lisäksi Hyria on hankkinut henkilöstölleen kotikäyttöisiä antigeenipikatestejä. Oppilaitos haluaa tehostaa oireiden omatoimista testaamista nyt, kun virallinen testaustoiminta on monilla paikkakunnilla ruuhkautunut.

Oireisena ei tule asioida kampuksilla tai muissa toimipisteissä.

Liikuntatilojen sulkua jatketaan tarvittaessa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökset liikuntatilojen sulkemisesta ovat voimassa ensi maanantaille, mutta oletettavasti näitä päätöksiä jatketaan tammikuun loppupuolelle.

Jos avi jatkaa sulkupäätöstä, niin Hyria jatkaa toimipisteidensä kuntosalien ja sisäliikuntatilojen sulkua automaattisesti.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske lakisääteisten palvelujen toteuttamista, joten opetukseen kuuluvaa liikuntaa on edelleen mahdollista järjestää, muistutetaan Hyrian tiedotteessa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.