Hyppää sisältöön

Koronatilanne kiristyy Etelä-Pohjanmaalla: Sairaala rajoittaa vierailua, testaus ja jäljitys "erittäin kuormittunut" – tuloksissa jopa vuorokausien viive

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kehottaa alueen asukkaita hyödyntämään kotitestejä. Positiivisen kotitestituloksen saaneen sekä tämän kanssa samassa taloudessa asuvien tulisi jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Testaus ja jäljistys ovat molemmat kuormittuneet pahasti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiiri kehottaakin nyt alueen asukkaita käyttämään kotitestejä. Arkistokuva. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen keskussairaala ryhtyy rajoittamaan vierailuja sairaalan osastoilla potilaiden suojaamiseksi. Poliklinikkavastaanotoille potilaan mukaan voi tulla saattaja vain erityistapauksissa.

Esimerkiksi vuodeosastoilla vierailut on sallittu vain erityistilanteissa, kuten saattohoidon aikana, tai jos kyseessä on lapsipotilas. Vierailuista tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

Perjantaina lähettämässään tiedotteessa sairaanhoitopiiri kertoo, että alueella on ilmennyt viikon aikana yteensä 586 uutta koronatartuntaa. Korkeat tartuntamäärät ovat ruuhkauttaneet testauksen ja jäljityksen. Tämän vuoksi tieto positiivisesta koronatartunnasta saattaa tulla jopa useiden vuorokausien viiveellä.

Sairaanhoitopiiri suosittelee nyt asukkaille kotitestien tekemistä. Jos kotitestin tulos on positiivinen, sairaanhoitopiiri kehottaa tekijää ja samassa talossa asuvia jäämään omaehtoiseen karanteeniin.

– Omikron-muunnos leviää nyt todella herkästi. Tartuntamäärien huipun arvioidaan olevan vasta edessäpäin, kerrotaan infektioylilääkäri Elina Kärnän ja johtajaylilääkäri Kirsi Juvilan allekirjoittamassa tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri vetoaa väestöön, jotta jokainen kävisi ottamassa koronarokotteen mahdollisimman pian.