Hyppää sisältöön

Kevätlukukausi alkaa lähiopetuksena Kokkolassa – koronatartunnoista kouluun ilmoittaminen kotien vastuulle

Maskisuositus on vahva ja annetaan 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille. Myös karanteenikäytäntöihin tehtiin muutoksia, tiedottaa alueellinen covid19-viranomaistyöryhmä.

Kokkolan kaupunki jakaa maskit koululaisille. (Kuvituskuva) Kuva: Sara Salmi / Yle

Koululaisten kevätlukukausi käynnistyy Kokkolassa maanantaina lähiopetuksessa.

Pahentunut koronatartuntatilanne näkyy kuitenkin jo lähiopetuksen alkaessa muutamina muutoksina aiempaan.

Alueellinen covid19-viranomaistyöryhmä laajensi maskisuosituksen koskemaan myös alakouluja 5.-luokkalaisista ylöspäin. Vahva maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

Kaupunki jakaa maskit koululaisille.

Kodit viestivät opettajille tartunnoista

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui 5. tammikuuta arvioimaan epidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Ryhmä keskusteli myös karanteenipäätöksistä.

Kokkolan kaupunki tiedotti myöhään perjantai-iltana 7. tammikuuta, että karanteenikäytäntöihinkin tehdään nyt muutoksia.

Tiedotteen mukaan karanteenipäätöksiä ei enää tehdä yhtä laajasti kuin ennen. Jos koululainen sairastuu, hänet määrätään eristykseen, mutta luokkakavereita ei aseteta karanteeniin vaan he jatkavat lähiopetuksessa normaalisti.

Hallituksen perjantaisissa linjauksissa todetaan, että koko luokka on laitettava karanteeniin, jos luokassa ilmenee koronatapaus.

Huoltajia suositellaan ilmoittamaan Wilma-viestillä oppilaiden koronatartunnoista tai karanteenipäätöksistä oman luokan opettajalle, ryhmänohjaajalle tai rehtorille. Koulut eivät enää saa tietoja tartuntatautiviranomaiselta, Kokkolan kaupunki tiedottaa.