Hyppää sisältöön

Kaksi kuoli kolarissa Konginkankaalla – turma tapahtui samassa mäessä kuin vuoden 2004 onnettomuus

Kolarissa kuoli kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa miestä. Lisäksi neljä muuta ihmistä kuljetettiin sairaalaan. Kolari tapahtui samalla tieosuudella kuin vuoden 2004 linja-auton ja paperirekan tuhoisa kolari, jossa kuoli 23 ihmistä.

Kaksi kuoli kolarissa Konginkankaalla
Kaksi kuoli kolarissa Konginkankaalla

Kaksi ihmistä on kuollut ja neljä joutunut sairaalaan kahden henkilöauton nokkakolarissa Nelostiellä Äänekosken Konginkankaalla, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Kolarissa kuoli kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa miestä. Neljä muuta ihmistä on kuljetettu Jyväskylän keskussairaalaan.

Sisä-Suomen poliisin mukaan pohjoiseen matkalla ollut henkilöauto siirtyi ohituskaistalle ja ajautui vastaantulevien kaistalle, missä se törmäsi vastaantulevaan henkilöautoon. Molemmissa autoissa oli kolme ihmistä. Kuolonuhrit olivat ohittamaan lähteneessä autossa.

Onnettomuudessa vaurioituivat myös ohitettava rekka sekä ohittaneen auton perässä ajanut henkilöauto.

Onnettomuuspaikka on Konginkankaan eteläisestä liittymästä noin kaksi kilometriä Konginkankaan pohjoisen liittymän suuntaan.

Kolari tapahtui samalla tieosuudella kuin vuoden 2004 linja-auton ja paperirekan tuhoisa kolari, jossa kuoli 23 ihmistä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltion mukaan sunnuntain kolari tapahtui samassa mäessä mutta mäen päällä.

Aaltion mukaan onnettomuuden syytä on vaikea arvioida. Tapahtumapaikalla oli reilut 10 astetta pakkasta, ja tie oli vilkkaasti liikennöity.

Hälytys onnettomuudesta tuli puoli yhden jälkeen iltapäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan kohteessa oli useita ensihoidon yksiköitä sekä lääkärihelikopteri. Pelastustoimet päättyivät onnettomuuspaikalla kello kahden jälkeen.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Juttua päivitetty 9.1. klo 18.45: Lisätty uutta tietoa onnettomuuspaikasta.