Hyppää sisältöön

Kysymys hätämajoituksesta ja päihdeongelmaisten hoidosta jakaa Kymenlaakson aluevaaliehdokkaita – vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat eniten

Kymenlaakson aluevaaliehdokkaille esitettiin väite, jonka mukaan Kymenlaakson on nostettava päihdeongelmien hoito ykkösasiaksi, metsäbaarit on korvattava valvotuilla tiloilla ja hätämajoitusta on tarjottava riittävästi.

Ylen vaalikoneessa kysyttiin aluevaaliehdokkaiden kantaa päihdeongelmien hoitoon ja hätämajoituksen järjestämiseen Kymenlaaksossa. Kuvituskuva. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kysymys päihdeongelmaisten hoidon ensijaisuudesta ja hätämajoituksen tarjoamisesta jakaa Kymenlaakson aluevaaliehdokkaita Ylen vaalikoneessa. (siirryt toiseen palveluun)

Ehdokkaille esitettiin väite, jonka mukaan Kymenlaakson on nostettava päihdeongelmien hoito ykkösasiaksi, metsäbaarit on korvattava valvotuilla tiloilla ja hätämajoitusta on tarjottava riittävästi.

Vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista miltei 60 prosenttia kannattaa ja miltei 40 prosenttia vastustaa väitettä. Puolueista väitteeseen suopeimmin vastaavat vihreät ja vasemmistoliitto. Vihreistä 85 prosenttia vastaajista ja vasemmistoliitosta 75 prosenttia vastaajista kannattaa väitettä.

Eniten eri mieltä väitteen kanssa ovat kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset. Näiden puolueiden ehdokkaat ovat kahta mieltä väitteestä. Näissä puolueissa väitettä vastustavat reilut puolet ehdokkaista ja kannattavat vajaat puolet ehdokkaista.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Lue lisää: