Espresso House sulkee työolojen ja ruokaturvallisuuden takia kohun keskelle joutuneen keskuskeittiönsä

Kansainvälinen kahvilaketju Espresso House myöntää epäonnistuneensa keittiön toiminnan parantamisessa ja pyytää anteeksi työntekijöidensä huonoja työoloja. Yhtiön aikomus on korvata keittiö uudella kevään aikana.

Kahvilakatju Espresso Housen keskuskeittiöstä toimitetaan tuotteita yhtiön eri kahviloihin. Kuva: Marika Koskensalo / Lehtikuva

Kahvilaketju Espresso House sulkee kohun keskelle joutunee keskuskeittiönsä. Yhtiön tiedotteen mukaan keittiö suljetaan välittömästi ja sen tilalle ollaan avaamassa uutta keittiötä kevään aikana.

Yhtiö sanoo yrittäneensä parantaa keittiön työoloja ja ruoan käsittelyn laatua viime kesästä lähtien, mutta sulkee keskuskeittiön välittömästi sen jälkeen, kun Yle kertoi eilen muun muassa keittiön ja sen työntekijöiden huonoista työoloista.

Yhtiö sanoo palkanneensa ja kouluttaneensa syksyn aikana uusia työntekijöitä, jotta keittiön toiminta varmistuisi.

Yhtiö ei kerro tiedotteessa, korvataanko ongelmissa ollut keittiö uudella epäedullisen julkisuuden takia vai oltiinko keittiötä sulkemassa joka tapauksessa. Keittiötä ei ole saatu toimimaan muun muassa huonon johtamisen takia.

– Otamme tämän erittäin vakavasti ja jatkamme keittiön toimintaa vasta, kun puutteet käytännöissä on selvitetty perinpohjaisesti ja ongelmat johtamisessa korjattu, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Nykyään saksalaisen sijoitusyhtiö JAB Holding Companyn omistama kahvilaketju sanoo ruotsalaisilla kotisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) ajattelevansa asiakkaiden lisäksi työntekijöidensä parasta. Alun alkaen ruotsalaisella ketjulla on kahviloita ja toimintaa kaikissa Pohjoismaissa.

Yhtiö pahoittelee, etteivät he ole onnistuneet takaamaan keittiön työoloja, varmistamaan ruuan asianmukaista käsittelyä ja henkilökunnan hyvinvointia yhtiön arvojen mukaisesti.

Keskuskeittiö työntekijöineen siirretään toistaiseksi muun muassa pääkaupunkiseudun kahviloiden yhteyteen.

Lue lisää: