Hyppää sisältöön

Kurvinen esitti korkeakouluille uusia koulutusvastuita – Vaasan yliopiston oikeustieteiden tutkintokoulutus ei ole mukana listalla

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen tiedotti uusista koulutusvastuista. Ministeriö ei esittänyt oikeutta oikeustieteiden tutkintokoulutukseen Vaasan yliopistolle.

Vaasan yliopisto ei saa oikeustieteen opiskelijoita syksyllä 2023. Kuva: Yle/Rolf Granqvist

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen linjasi uusista koulutusvastuista. Vaasan yliopiston oikeustieteiden tutkintokoulutusta ei uusien koulutusvastuiden listalta löydy.

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto harmittelee ministeriön esitystä.

– Tietenkin olisimme sen halunneet, kun sitä haettiin. Emme sen enempää arvioineet meneekö päätös läpi vai ei. Tällä kertaa toteutui tämä, ettei saatu tutkinnonanto-oikeutta.

Kuusisto ei ota kantaa siihen, vaikuttiko kielteiseen päätökseen Vaasan kaupunginhallituksen päätös olla jättämättä asiasta puoltavaa lausuntoa.

Vaasan kaupunginhallitus keskusteli asiasta aiemmin kokouksessaan, eivätkä he jättäneet lausuntoa oikeustieteiden tutkintokoulutuksen puolesta.

– Vaasan yliopisto tekee yhteistyötä tällä hetkellä Helsingin yliopiston kanssa. Sen sijaan, kuka on järjestävä yliopisto ja miten asia toteutuu, se on yliopistojen asia - ei kaupungin asia, Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen kommentoi.