Hyppää sisältöön

Pillastunut ravihevonen laukkasi Vihdissä pitkin maantietä ohi poliisin partioauton – näin poliisi pysäytti karkurin liikkuvasta autosta

Länsi-Uudenmaan poliisi on jakanut Facebookissa videon joulupäivänä sattuneesta tilanteesta. Takaa-ajo tallentui poliisiauton tuulilasissa sijaitsevaan kameraan.

Poliisi otti kiinni vauhkoontuneen ravihevosen Vihdissä
Poliisi otti kiinni vauhkoontuneen ravihevosen Vihdissä

"Se oli talvinen joulupäivä Vihdissä. Poliisi valvoi liikennettä, joka oli rauhal… Ei kun mikäs tuossa juuri vilahti? Hevonen?"

Näin kirjoittaa Länsi-Uudenmaan poliisi Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Videolla laukkaa hurjaa vauhtia ravihevonen tyhjien kärryjen kanssa. Ohjastaja on jäänyt matkan varrelle jonnekin.

Liikennettä valvonut poliisipartio laittaa vilkut päälle hälytysajon merkiksi ja lähtee ravurin perään. Hevonen kiitää suoraa tietä eteen päin, se puuskuttaa tasaiseen tahtiin ja hengityksestä kohoaa pakkaskelissä höyrypilviä.

Poliisin mukaan vaaran paikkoja oli matkalla useita. Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun, kun poliisi otti hevosen kiinni vauhdissa poliisiauton ikkunasta ja sai sen pysäytettyä.

Nopeasti paikalle saapunut omistaja kyyditsi väsyneen hevosensa kotitalliin hevoskuljetusautossa.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 11.1.2022 kello 23:een saakka.