Hyppää sisältöön

Yksi henkilö sairaalahoitoon tulipalon jäljiltä Alavudella

Tuli pääsi irti omakotitalossa Alavuden Sulkavankylän lisäksi myös Seinäjoen Katajalaaksossa.

Pelastajia tarvittiin maanantai-illalla niin Alavudella kuin Seinäjoella. Arkistokuva. Kuva: Birgitta Vuorela / Yle

Yksi henkilö on kuljetettu sairaalahoitoon tulipalon jäljiltä hänen hengitettyään savua Alavudella. Tuli oli päässyt irti myöhään maanantai-illalla omakotitalon pannuhuoneessa Sulkavankylällä.

Talon asukas sai voimakkaan tulipalon melko hyvin sammumaan pannuhuoneesta, mutta tuli oli kuitenkin päässyt jo kiinni talon rakenteisiin ja levinnyt yläpohjaan.

Pelastuslaitos joutui purkamaan kattoa ja eristeitä sammutustyössään.

– Tilanteeseen nähden rakennuksessa päästiin vähillä vaurioilla. Talon asuintiloihin ei tullut vesi- eikä savuvahinkoja, vaan tilat jäivät asuttavaan kuntoon, arvioi päivystävä palomestari Henri Pajander Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Omakotitalo tulessa myös Seinäjoella

Myös Seinäjoella pelastuslaitos sammutti illalla omakotitalopaloa Katajalaaksossa. Talon välikatto oli tulessa ja savua tuli joka puolelta, kun pelastajat saapuivat paikalle.

Pelastuslaitos joutui aukaisemaan puolet talon katosta. Asuintilat kärsivät sammutustöissä käytetystä vedestä, mutta savuvahingot jäivät vähäisiksi.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

– Palonsyyntutkinta jatkuu tänään. Näyttää siltä, että palo on lähtenyt liikkeelle terassin seutuvilta, kertoo päivystävä palomestari Juha Koski Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.