Hyppää sisältöön

Etelä-Karjalan aluevaaliehdokkaat antaisivat hoitajille lisää palkkaa – työntekijöiden rekrytointi EU:n ulkopuolelta jakaa mielipiteitä

Ylen vaalikoneeseen vastanneet Etelä-Karjalan aluevaaliehdokkaat olisivat valmiita hoitajien palkankorotuksiin.

Hoitajapulan mahdollisista ratkaisuista keskustellaan tiistai-iltana kello 21 Ylen vaaliteltan chatissa. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lähes neljä viidestä eteläkarjalaisista aluevaaliehdokkaasta nostaisi hoitajien palkkoja Etelä-Karjalassa.

Ylen vaalikoneessa kysyttiin ehdokkaiden kantaa väitteeseen, jonka mukaan hoitajien palkkoja on nostettava, vaikka se kasvattaisi kustannuksia. Miltei 80 prosenttia vastaajista oli väitteestä samaa tai täysin samaa mieltä.

Isommista puolueista vähiten intoa palkankorotuksiin oli keskustan ehdokkailla. Heistäkin palkankorotuksia kannatti vaalikoneessa lähes 70 prosenttia.

Rekrytoinnit ulkomailta jakavat ehdokkaita

Työvoimapulan helpottaminen ulkomaisilla rekrytoinneilla puolestaan jakoi ehdokkaiden mielipiteitä.

Ehdokkailta kysyttiin, pitäiskö hyvinvointialueen edistää aktiivisesti rekrytointeja EU:n ulkopuolelta työntekijäpulan paikkaamiseksi.

Niukka enemmistö eli 52 prosenttia vastaajista kannatti asiaa. Kielteisen kannan otti 46 prosenttia vastaajista, eli muutamat ehdokkaat eivät olleet vastanneet kysymykseen.

Myönteisimmin asiaan suhtautuivat vihreiden ja kokoomuksen ehdokkaat. Vihreistä 80 prosenttia ja kokoomuslaisista 75 prosenttia kannatti asiaa.

Kielteisimmän kannan EU:n ulkopuolisten rekrytointien edistämiseen ottivat perussuomalaisten ja Valta kuuluu kansalle -puolueen ehdokkaat. Perussuomalaisista kielteisesti suhtautui 91 prosenttia ja vkk:sta 90 prosenttia.

Ylen vaaliteltan chatissa keskustellaan tiistai-iltana 11. tammikuuta hoitajapulasta ja sen ratkaisuista. Keskustelu alkaa kello 21, ja siihen voi osallistua Yle-tunnuksella.

Lue myös: