Hyppää sisältöön

Koronaviruksen tartunnat lisääntyvät nopeasti: maanantaina Kainuussa todettiin 136 tartuntaa

Sairastuneiden tai koronalle altistuneiden henkilöiden tavoittamisessa on useiden vuorokausien viive.

Maanantaina uusia koronatartuntoja todettiin Kainuussa 136. Sairastuneiden tai koronalle altistuneiden henkilöiden tavoittamisessa on useiden vuorokausien viive.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ilmoitetaan eristysmääräyksestä tekstiviestillä tai soittamalla.

Yhteyttä otetaan mahdollisimman pian, mutta viive pitenee tartuntamäärien kasvaessa. Tällä hetkellä kontaktoidaan edellisenä viikonloppuna tietoon tulleita tapauksia.

– Tällä hetkellä tartuntojen kasvuvauhti viittaa noin tuhannen tapauksen viikkotahtiin eli yli prosentti kainuulaisista sairastuisi viikossa, arvioi pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen Kainuun soten tiedotteessa.

Hänen mukaansa lisärajoitusten asettaminen voi siis olla edessä.

– Altistuneiden määrä kasvaa, emmekä pysty tavoittamaan henkilöitä niin, että jäljityksellä estettäisiin merkittävästi epidemian leviämistä.

Kainuun sote: ohjeita koronan varalta

Kainuun sote kehottaa altistuneet mutta oireettomat jäämään kotiin omaehtoiseen karanteeniin ja odottamaan tartunnanjäljityksen yhteydenottoa.

Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä, mikäli on saanut henkilön yhteystiedot ja hänet on arvioitu altistuneeksi. Yhteydenotossa voi olla merkittävää viivettä.

Eristykseen määrättyä henkilöä pyydetään ilmoittamaan koronavirustartunnastaan lähipiiriinsä kuuluville henkilöille tai muille henkilöille, joiden kanssa hän on ollut tekemisissä kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua tai positiivista testitulosta, jotta altistuneet tietävät hakeutua testiin.

Jäljitystä nopeuttaa, jos eristykseen määrätty listaa valmiiksi altistamiaan henkilöitä ja heidän yhteystietojaan sekä tapaamisajankohtia. Tartunnanjäljitys voi pyytää tarvittaessa listausta käyttöönsä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.