Ruotsi saattaa luopua 48 tunnin koronatestin vaatimuksesta – terveysviranomainen esittää tilalle koronapassia

Ruotsin terveysviranomainen esittää, että maan hallitus muuttaisi ulkomaalaisten maahantulon edellytyksiä.

Ruotsin terveysviranomainen esittää, että maan hallitus päättäisi lopettaa tuoreen negatiivisen koronatestin vaatimisen. Sen tilalle esitetään koronapassia. Kuva: Silja Viitala / Yle

Ruotsi saattaa luopua ulkomaalaisilta vaadittavasta enintään 48 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestistä. Maan terveysviranomainen esittää hallitukselle (siirryt toiseen palveluun), että siitä luovuttaisiin ja sen tilalle otettaisiin käyttöön koronapassi.

Terveysviranomainen esittää hallitukselle myös, että yksityistilaisuuksiin vuokrattavissa tiloissa saisi kokoontua enintään 20 henkilöä.

Yleisiin kokouksiin ja esimerkiksi messuihin esitetään, että hallitus määräisi osallistujamäärän katoksi 500 henkilöä, vaikka käytössä olisi koronapassi.

Joitain rajoituksia voimaan jo keskiviikkona

Ruotsin terveysviranomainen on päättänyt itse joistakin rajoitusten kiristämisistä keskiviikosta 12. tammikuuta alkaen.

Terveysviranomaisen päätöksellä anniskelupaikat on suljettava viimeistään kello 23.00 ja niissä käyvien seurueiden koko on rajattu enintään kahdeksaan henkilöön.

Lisäksi esimerkiksi yli 20 henkilön tapahtumissa osallistujien on istuttava ja heidät on jaettava enintään kahdeksan henkilön seurueisiin, joiden on pidettävä toisistaan vähintään metrin turvaväli.

Uskonnollisissa tilaisuuksissa kuitenkin sallitaan seisominen.

Yli 50 henkilön tilaisuuksissa on käytettävä koronapassia. Korkeakouluille suositellaan osittaista etäopetusta.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.