Hyppää sisältöön

Parolan yhteiskoulun sisäilmaa tutkitaan taas Hattulassa

Parolan yhteiskoulun sisäilmasta tehdään uusi tutkimus. Koululle valmistuu keväällä uusi rakennus, mutta osa opetuksesta jää vielä vanhoihin tiloihin.

Taustalla näkyvä Parolan yhteiskoulun rakennus on 1990-luvulta, oikealla oleva osa on rakennettu 1960-luvulla. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Parolan yhteiskoulun uusi sisäilmatutkimus sisältää koulun rakenteiden kuntotutkimuksen, sisäilmaan vaikuttavien riskitekijöiden arvioinnin ja korjaustarpeen määrittämisen. Tulosten perusteella suunnitellaan tarpeelliset korjaustoimet vuosina 1985 ja 1999 valmistuneissa osissa.

Parolan yhteiskoulun oppilaista liki viisikymmentä on ilmoittanut kärsivänsä koulun huonosta sisäilmasta.

Parolan yhteiskoulun sisäilmaa kartoitettiin jo syyskuun puolivälissä ja tiloissa tehtiin katselmus joulukuun puolivälissä. Nyt tehtävän uuden tutkimuksen verollinen hinta on reilut 43 000 euroa. Hattulan kunta on ilmoittanut, että tutkimustulokset ovat käytettävissä helmikuussa.

Parolan yhteiskoululle valmistuu tänä keväänä uusi noin 1 500 neliön suuruinen rakennus. Osa koulun opetuksesta jää kuitenkin nykyisiin tiloihin, joiden sisäilmaa nyt tutkitaan. 1960-luvulla rakennettu koulun vanhin osa puretaan, kun uusi rakennus on valmis.

Yhteiskoulun kakkososan rakentaminen on ajoitettu suunnitelmissa vuosille 2023–2024.

Lue lisää: