Hyppää sisältöön

Kiihtelysvaaran uudessa kirkossa on keittiö ja kerhotila – seurakuntalaiset saavat nyt sanoa sanansa luonnoksesta

Kiihtelysvaaraan suunniteltu kirkko kokoaa saman katon alle kaikki seurakunnan toiminnot jumalanpalveluksista kerhoihin ja jopa ruuanlaittoon.

Kiihtelysvaaran kirkon suunittelusta vastaavan arkkitehdin Riikka Kuittisen mukaan uuden kirkon arkkitehtuurissa on yhdistetty uutta ja vanhaa. Kuva: LUO arkkitehdit Oy

Kiihtelysvaaran uuden kirkon luonnokset ovat tulleet nähtäville. Uusi kirkko kokoaa saman katon alle kaikki seurakunnan toiminnot jumalanpalveluksista kerhoihin ja jopa ruuanlaittoon.

Rakennus jatkaa pitkää suomalaista ristikirkkoperinnettä, ja se toteutetaan hirrestä. Kirkon ulkohahmo ja sisätilat ovat kuitenkin selkeästi omaehtoisen uudenlaiset ja talotekniikka nykyaikaista, kertoo Kiihtelysvaaran kirkon suunnittelusta vastaava arkkitehti Riikka Kuittinen.

Suunnitelmiin voi tästä päivästä lähtien tutustua Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla ja palvelupisteellä sekä kirkkohankkeen verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun). Seurakuntalaiset voivat jättää oman kommenttinsa suunnitelmiin. Ehdotukset on tarkoitus ottaa huomioon jatkosuunnittelussa.

Tavoitteena on, että kirkon luonnos olisi valmis kevään aikana. Rakennustöihin on toiveissa päästä kevään 2023 aikana.

Kiihtelysvaaran vanha puukirkko tuhoutui tuhopoltossa syksyllä 2018.

Lue lisää: