Sijaisringistä piti tulla helpotusta Oulua vaivaavaan hoitajapulaan – nyt siihenkään ei ole saatu väkeä

Haku yhteensä 30 hoitajan sijaisrinkiin oli suunnattu kaupungin määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville hoitajille. Nyt paikkoja suunnitellaan tarjottavan myös ulkopuolisille hakijoille.

Oulun kaupunkia vaivaavaan hoitajapulaan etsitään ratkaisua muun muassa hoitajien sijaisringistä. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Oulun kaupunkia vaivaava hoitajapula on osoittautunut arvioitua hankalammaksi ratkaista.

Marraskuussa muun muassa Oulun kaupunginsairaalan henkilökuntavajetta paikkaamaan päätettiin perustaa 30 vakituisen hoitajan sijaisrinki.

Sen avulla oli tarkoitus paikata henkilöstön sairaustapauksia ja lomia. Toistaiseksi hakijoita sijaisrinkiin ei kuitenkaan ole ollut riittävästi.

Rekrytointi rinkiin toteutettiin sisäisenä rekrytointina eli paikat olivat haettavissa vain Oulun kaupungin työntekijöille.

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden henkilöstöpäällikkö Jari Partasen mukaan haun tulos oli yllätys.

– Vuodenvaihteeseen mennessä hakijoita oli tullut yllättävän vähän. Tietenkin meillä oli toisenlainen toive ja mielikuvakin siitä, että jos ihmisille tarjotaan vakituisia tehtäviä, niin niihin myöskin tartuttaisiin, Partanen sanoo.

Partasen mukaan nyt on mietittävä, josko haku avataan julkiseksi. Alun perin ajatus oli tarjota pelkästään kaupungin määräaikaisille työntekijöille vakituista työtä.

– Jos nyt onkin sitten niin, etteivät vakituiset paikat kiinnosta, on niitä tarjottava myös muille eli ulkopuolisille hakijoille.

Tarvetta olisi kymmenille hoitajille

Viime vuoden loppuun mennessä Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa työskenteli 995 lähihoitajaa, 662 sairaanhoitajaa ja 230 terveydenhoitajaa. Tarvetta olisi kymmenille uusille hoitajille.

– Tilanne ei tietenkään ole kehuttava, ja suunta on ollut huonompaan päin viime vuosien aikana. Henkilökunnan saatavuuden kanssa joudutaan painimaan päivittäin ja miettimään, mistä sote-alan henkilöstöä saataisiin riittävästi, Partanen sanoo.

Partasen mukaan suurin pula on sairaanhoitajista, mutta lähihoitajienkaan tilanne ei ole kovin paljon parempi.

Hoitajapula vaivaa muitakin alueita. Partasen mukaan työnantajat joutuvat myös taistelemaan uusista, osaavista tekijöistä.

– Nuorempien ikäluokkien arvomaailma on muuttunut niin, että vakituisella palvelussuhteella ei ehkä enää ole samaa merkitystä. Työnantajaa ollaan valmiita vaihtamaan rohkeastikin, jos asiat eivät mene oman mielen mukaan, Partanen pohtii.

Muutos haastaa myös työnantajan uudella tavalla.

– Työelämän käytäntöjä on mietittävä, miten voisimme vaikuttaa henkilöstön viihtyvyyteen ja jaksamiseen. Asiat ovat isoja, eikä niitä ole helppoa ratkaista. Mutta töihin on alettu, ja toivomme, että se tuottaa tulosta jossakin vaiheessa.

Hoitajapulaan etsitään ratkaisua tänään Ylen vaaliteltalla kello 21 alkaen. Keskusteluun pääset osallistumaan Yle-tunnuksella.