Hyppää sisältöön

Kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden henkilökunta mukaan rokottamaan

Kaikilla yli 5-vuotiailla on nyt mahdollisuus saada koronarokote Pohjanmaalla. Myös kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden henkilökunta osallistuu rokottamiseen. 

Pohjanmaan hyvinvointialueella on todettu tänään keskiviikkona 400 uutta koronavirustartuntaa. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Pohjanmaalla on aloitettu tällä viikolla kaikkien yli 5-vuotiaiden koronarokottamiset. Rokotteita annetaan pääosin ajanvarauksella.

Rokottamisiin osallistuu nyt myös kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden henkilökunta, jotta lasten rokotukset ja muiden ikäryhmien rokotukset saadaan etenemään nopeasti.

Kouluterveydenhoitajia tarvitaan myös muun muassa siksi, että muu henkilökunta ei riitä. Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnusen mukaan paljon henkilökuntaa on poissa. Altistumisten ja sairastumisten vuoksi alkuviikosta poissa oli lähes 200 terveydenhoitoalan ammattilaista.

Osa Pohjanmaan neuvola- ja kouluterveydenhoitajan käynneistä tai muusta ei kiireellisestä perusterveydenhuollon avovastaanottokäynneistä saatetaan joutua siirtämään eteenpäin.

Toimintaan voi tulla myös muita rajoituksia. Suuri osa palveluista jatkaa kuitenkin normaalisti. Mahdollisista muutoksista jo varattuihin aikoihin ilmoitetaan suoraa asiakkaalle.

Pohjanmaan hyvinvointialueella on todettu tänään keskiviikkona 400 uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina otettujen näytteiden määrä oli 1345. Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden piirin alueella on tiistaina 1953.