Oulussa jää keskiviikkona noin 250 bussivuoroa ajamatta – kaikista peruuntuneista vuoroista ei ole tullut edes tietoa Oulun joukkoliikenteen suunnittelijalle

Merkittävää osaa Oulun seudun joukkoliikenteestä hoitava liikennöitsijä Oulun Taksipalvelut Oy on ilmoittanut, että iso määrä kuljettajia on pois kuljettajilla todettujen koronatartuntojen tai karanteenien vuoksi.

Seuraavana päivänä ajamatta jäävien vuorojen lista löytyy iltaisin Oulun joukkoliikenteen nettisivuilta. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulussa jää keskiviikkona noin 250 bussivuoroja ajamatta koronatilanteen vuoksi.

Merkittävää osaa Oulun seudun joukkoliikenteestä hoitava liikennöitsijä Oulun Taksipalvelut Oy on ilmoittanut, että iso määrä kuljettajia on pois kuljettajilla todettujen koronatartuntojen tai karanteenien vuoksi.

Oulun joukkoliikennesuunnittelija Anne-Maria Vesa luonnehtii tilanteesta koituvan merkittävää haittaa Oulun joukkoliikenteelle.

– Seuraavan päivän vuorojen suunnittelu on tällä hetkellä vaikeaa.

Seuraavana päivänä ajamatta jäävien vuorojen lista löytyy iltaisin Oulun joukkoliikenteen nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Vesa kertoo saaneensa asiakkailta palautetta, että sellaisiakin vuoroja on jäänyt ajamatta, joiden on ilmoitettu alunperin ajettavan normaalisti.

– Tieto peruuntuneista vuoroista ei ole tullut liikennöitsijältä ajoissa kaupungille, Vesa kertoo.

Oulun Taksipalveluiden ajojärjestelijä Hannu Kakko kertoo, että tilanne on hyvin hankala, sillä sairastumisia tulee nyt jatkuvasti. Keskiviikkona yhtiön 64 vuorosta on jouduttu perumaan 27, ja sairaslomalla on noin 30 kuljettajaa.

– Tunnin sisällä voi tulla kolme sairaslomalappua, Kakko kertoo tilanteesta.

Peruutuksiin on hänen mukaansa syytä varautua myös lähipäivinä, kun sairaslomat ja karanteenit jatkuvat.

– Ei nyt oikein hirveästi naurata tämä tilanne, Kakko sanoo ja pyytää samalla matkustajia käyttämään maskeja linja-autossa matkustaessaan.

Perutuista bussivuoroista kertoi ensin Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Juttua päivitetty 12.1. kello 13.56: Lisätty tieto, että peruttuja vuoroja on kymmenien sijaan 250.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu