Hyppää sisältöön

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uusia rajoituksia

Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiiriä koskevat mahdolliset päätökset annetaan aikaisintaan perjantaina. Voimaan ne tulisivat aikaisintaan ensi viikolla.

Suljettavien listalla olisivat muun muassa lasten sisäleikkipaikat. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan tartuntatautilain pykälä 58 g mukaisia tilojen sulkemista koskevia päätöksiä Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueille.

Tartuntatautilain pykälä 58g (siirryt toiseen palveluun) sulkisi joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät liikuntasalit ja kuntosalit. Myös uimahallit menisivät kiinni, sillä sulkupäätös koskisi myös yleisiä saunoja ja uimahallien sekä kylpylöiden allas- ja pukuhuonetiloja.

Suljettavien listalla olisivat myös tanssipaikat, lasten sisäleikkipaikat sekä kuorolaulantaan ja harrastajateatteriin käytettävät tilat. Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat suljettaisiin, mutta liiketiloihin pitää kuitenkin päästä kulkemaan.

Aluehallintovirasto on pyytänyt sairaanhoitopiireiltä asiantuntijalausunnot, joiden perusteella arvioidaan mahdollisten rajoitusten tarkempaa sisältöä.

Päätökset annetaan aikaisintaan tämän viikon perjantaina ja ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Myös Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueelliset koronatyöryhmät ovat esittäneet alueilleen uusia rajoituksia, joiden valmistelua jatketaan aluehallintovirastossa sairaanhoitopiirien lausuntojen jälkeen.