Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret voivat harrastaa sisäliikuntatiloissa – muilta tilat pysyvät suljettuina

Aluehallintoviraston sisätilojen sulkupäätös ei koske vuonna 2003 syntyneitä tai sitä nuorempia harrastetilojen käyttäjiä.

Nuorten jalkapalloharjoitukset voivat jatkua Pohjois-Karjalassa esimerkiksi Joensuun Rantakylän hallissa. Kuva: Mari Kahila / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa useiden liikuntatilojen sulkemisia Pohjois-Karjalassa. Päätös ei kuitenkaan ulotu lasten ja nuorten harrastamiseen.

Avin sulkemispäätös koskee muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen tarkoitettuja tiloja. Myös esimerkiksi tanssipaikat ja kuorolaulutilat pysyvät kiinni. Sulkeminen on voimassa kahden viikon ajan, tammikuun 27. päivään asti. Päätös ei koske esimerkiksi kuntosaleja, eikä uimahallien allasosastoja.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastamiseen. Ikärajaa on nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan.

Pohjois-Karjalan lisäksi tilojen sulkemiset jatkuvat Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Pohjois-Savossa sulkumääräykset päättyvät.