Hyppää sisältöön

Viking Gabriellan lähtö Helsingistä epäonnistui – Laiva törmäsi laituriin Allas Sea Poolin lähellä

Helsingin Sataman viestinnän mukaan laivalta olisi mennyt lähdön yhteydessä sähköt, jonka jälkeen laiva törmäsi maihin.

Viking Linen tiedotusjohtajan mukaan laiturikosketuksesta ei tiettävästi ole aiheutunut henkilövahinkoja. Kuva: Lehtikuva

Vikingin Linen Gabriellan lähtö Helsingistä epäonnistui keskiviikkona. Helsingin sataman viestinnän mukaan laiva törmäsi lähdön yhteydessä Katajanokan edustalla Allas Sea Poolin vieressä olevaan laiturirakenteeseen.

– Meillä on sellainen tieto, että laivalla on sattunut ensin sähkökatko. Sen seurauksena vauhtia ei ole pystytty pysäyttämään, jonka jälkeen se on lipunut tuohon, sanoo viestintäpäällikkö Eeva Hietanen Helsingin satamasta.

Laiva ei Hietasen mukaan lähde tänään enää jatkamaan matkaa, vaan jää odottamaan Traficomin tarkastusta siitä, onko se törmäyksen jälkeen vielä merikelpoinen.

Ainakin Gabriellan keskiviikon matka Tukholmaan ja paluumatka sieltä torstaina peruuntuvat, kerrottiin Viking Linesta STT:lle.

Alus sai kosketuksen laituriin, kun se oli lähdössä kohti Tukholmaa kello 17:n jälkeen. Gabriellan etuosaan syntyi joitakin vaurioita, kertoi varustamon tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Hänen mukaansa tietoon ei ole tullut, että laiturikosketuksesta olisi aiheutunut henkilövahinkoja. Tukholmaan oli lähdössä hänen mukaansa Gabriellalla noin 200 matkustajaa.

Viking Line selvittää tiedotusjohtajan mukaan laivan sähkökatkon syytä sekä korjaustarvetta ja mahdollisten korjausten kestoa.

Gabriellalla on ennenkin ollut ongelmia sähköjen kanssa. Ilta-Sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun) heinäkuussa 2021, että Gabriella pimeni yllättäen keskellä yötä, ja matkustajat hämmentyivät. He kertoivat tuolloin, että moottorit käynnistyivät uudelleen pienen odottelun jälkeen.

M/S Gabriella on nyt 30-vuotias. Se aloitti liikennöinnin vuonna 1992 nimellä M/S Frans Suell. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 2 400.