Laulajaikoni Ronnie Spector on kuollut – nousi 1960-luvulla maineeseen The Ronettes-yhtyeen keulahahmona

Laulajan perheen mukaan Spector sairasti syöpää.

Ronnie Spector julkaisi viimeiseksi jääneen albuminsa vuonna 2016. Kuva: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

1960-luvulla hittilistoille The Ronettes-yhtyeen keulahahmona kohonnut yhdysvaltalaislaulaja Ronnie Spector kuoli keskiviikkona. Hän oli kuollessaan 78-vuotias. Spectorin perheen julkaiseman tiedotteen mukaan tämä oli sairastanut syöpää lyhyen aikaa.

Spector, alkuperäiseltä nimeltään Veronica Bennett, syntyi New Yorkissa vuonna 1943. Hän perusti The Ronettesin 1950-luvun lopulla siskonsa Estelle Bennettin ja serkkunsa Nedra Talleyn kanssa. Lauluyhtyeen ura lähti nousukiitoon Phil Spectorin tuottaman ja yhtyeen ainoaksi jääneen albumin myötä vuonna 1964. Ennen hajoamistaan vuonna 1967 The Ronettes kiersi keikkalavoja muun muassa The Beatlesin ja The Rolling Stonesin kanssa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Be My Baby, Baby I Love You ja Walking in the Rain.

Ronnie meni naimisiin Phil Spectorin kanssa vuonna 1968, mutta avioliitto kariutui kuusi vuotta myöhemmin. Ronnie Spector on kertonut muun muassa omaelämäkerrassaan avioliiton olleen onneton. Phil Spector tuomittiin näyttelijä Lana Clarksonin murhasta vankilaan vuonna 2009.

The Ronettesin jälkeen pitkän soolouran tehneen Spectorin faneiksi ovat tunnustautuneet muun muassa Amy Winehouse ja Brian Wilson.