Hyppää sisältöön

Pohjanmaan hyvinvointialueella ennakkoäänestys käynnistyi laiskasti

Pohjanmaan hyvinvointialueen äänestysprosentti eilen ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä oli 3,2. Koko maassa äänestysprosentti oli eilen 3,7.

Ennakkoäänestys jatkuu ensi viikon tiistaihin. Kuva: Mika Moksu / Yle

Ennakkoäänestys on lähtenyt Pohjanmaan aluevaaleissa varsin vaisusti käyntiin. Pohjanmaan hyvinvointialueen äänestysprosentti eilen ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä oli 3,2. Koko maassa äänestysprosentti oli eilen 3,7.

Eniten ennakkoääniä annettiin Kaskisissa, 5,2 prosenttia ja vähiten Pedersöressa, 1,2. Vaasan ennakkoäänestysprosentti eiliseltä oli 3,4 ja Laihian 2,8.

Koko maan mittakaavassa vilkkaimmin äänestettettiin Etelä-Savossa, jossa äänestäneiden osuus nousi liki 5 prosenttiin 4,8. Vaisuimmin äänestys lähti käyntiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, jossa äänestäneiden osuus jäi noin kolmeen 2,9 prosenttiin.

Yli neljän prosentin päästiin Etelä-Savon lisäksi Itä-Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueilla.

Sen sijaan häntäpäähän, kolmen prosentin pintaan jäivät esimerkiksi Keski- ja Länsi-Uudenmaan sekä Pohjanmaan hyvinvointialueet.

Pohjanmaan hyvinvointialueen ennakkoäänestysprosentti eiliseltä on 3,2. Etelä-Pohjanmaan ennakkoäänestysprosentti oli 3,9 ja Keski-Pohjanmaan 3,3.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntien ennakkoäänestysprosentit:

Kaskinen: äänesytysprosentti 5,2

Närpiö: äänestysprosentti 4,6

Vöyri : äänestysprosentti 4,5

Kristiinankaupunki: äänestysprosentti 4,3

Kruunupyy: äänestysprosentti 4,2

Uusikaarlepyy:äänestysprosentti 3,4

Vaasa: äänestysprosentti 3,4

Luoto: äänestysrposentti 3,3

Laihia: äänestysprosentti 2,8

Pietarsaari: äänestysprosentti 2,7

Maalahti: äänestysprosentti 2,6

Mustasaari: äänestysprosentti 2,6

Korsnäs: äänestysprosentti 1,9

Pedersöre: äänestysprosentti 1,2

Ennakkoäänestys jatkuu ensi tiistaihin asti. Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on ensi viikon sunnuntai 23. tammikuuta.